1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Iohannis va propune un nou şef SIE după alegeri: Nu voi încărca agenda Parlamentului, să se ocupe de de o campanie curată

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că, cel mai probabil, va propune un nou director SIE după alegerile parlamentare, comentând ironic că nu vrea să încarce agenda actualului Legislativ, care trebuie să se ocupe de o campanie electorală curată şi de găsirea unor candidaţi "fără dosare penale", scrie News.ro.

26 sep, 2016 | News.ro

"Domnia sa (Mihai Răzvan Ungureanu - n.r.) a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie, mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu - prim-adjunctul directorului până astăzi", a explicat Iohannis.

Întrebat dacă va face o nominalizare pentru un nou director în timpul mandatului actualului Parlament, Iohannis a spus că probabil va lăsa votul în sarcina noului Legislativ.

"Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi sper să fie foarte ocupat şi cu o campanie curată, aşa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat şi nu este o situaţie care reclamă o intervenţie foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia dl Ungureanu. Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri", a spus şeful statului.

Iohannis a fost întrebat dacă demisia lui Ungureanu are legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind disensiuni între el şi şeful SIE, preşedintele negând.

"Această zonă a spionilor întotdeauna este foarte interesantă şi este tărâmul unor poveşti interminabile. Nu, am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu. Vă amintiţi că eu l-am propus la conducerea SIE", a spus Iohannis, precizând că va afla, cel mai probabil, motivele din spatele demisiei lui Ungureanu atunci când lucrurile se vor linişti şi va avea ocazia să discute cu el.

Iohannis a confirmat şi declaraţiile şefului Comisiei SIE, Mihăiţă Calimente, potrivit cărora Ungureanu a invocat probleme medicale.

"Eu am primit demisia astăzi la prânz. Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent imediat ce se face bine această situaţie", a spus preşedintele.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat, luni, de la conducerea SIE, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis anunţând că demisia lui Mihai Ungureanu a fost înregistrată la Administraţia Prezidenţială, iar preşedintele Iohannis va accepta această demisie. Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

În 24 iunie 2015, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE, acesta fiind numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost şef al SIE în perioada decembrie 2007 - februarie 2012.

Silviu Predoiu este născut în anul 1958, lucrează în SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE. Anterior, Predoiu a lucrat ca geolog la întreprinderea de metale rare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO