Iolu: Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali ‘în cel mai scurt timp’

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali 'în cel mai scurt timp', a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.
Economica.net - mar, 29 nov. 2016, 20:22
Iolu: Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali 'în cel mai scurt timp'
‘Nu s-a discutat în şedinţa de astăzi de Guvern. Înţeleg de la domnul Pîslaru că se va grăbi trimiterea către partenerii sindicali a acestui proiect şi în cel mai scurt timp îl vor primi’, a declarat Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat dacă acest proiect va fi adoptat sau dacă se va afla doar în dezbatere până la finalul mandatului actualului Guvern, Liviu Iolu a precizat că sunt încă discuţii cu partenerii sociali. ‘Se discută încă (…) cu partenerii sociali şi abia după aceste discuţii se va lua o decizie, în limitele legale’, a precizat el.

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, au discutat luni, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit (CNT), cu partenerii sociali despre nivelul salariului minim în anul 2017 şi au prezentat o serie de modificări propuse în proiectul de lege privind salarizarea unitară.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis, luni, AGERPRES, Executivul a solicitat partenerilor sociali, sindicate şi patronate, ca în următoarele două săptămâni să înainteze propunerile lor privind stabilirea salariului minim brut garantat în plată pentru anul 2017, urmând ca până la finalul mandatului, Guvernul să stabilească noul salariu minim.

În comunicat se preciza că premierul Cioloş a transmis partenerilor sociali că pentru anul viitor nivelul salariului minim pe economie va fi rezultatul negocierii dintre sindicate şi patronate, la fel ca în anii precedenţi. De asemenea, începând de anul viitor, nivelul salariului minim ar urma să fie stabilit printr-un mecanism de calcul la care lucrează în prezent un grup de experţi independenţi.

Te-ar mai putea interesa și
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este în jur de 1.000 de lei/MWh
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este ...
Săptămâna trecută au avut loc primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de Energie (PMC), operată de Bursa de Valori București. Prețurile sunt mari, dar sunt semnificativ sub cele de......
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Armata rusă îşi intensifică ofensiva în Ucraina şi încearcă în prezent să blocheze oraşul Lisiceansk, unul dintre ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut în mai cu 10,4%
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut în mai cu 10,4%
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna mai 2022 cu 0,1% faţă de luna anterioară, până ...
BRD a finanțat cu patru milioane de euro realizarea Aniroc Signature Hotel, primul hotel de 5 stele din Arad
BRD a finanțat cu patru milioane de euro realizarea Aniroc Signature Hotel, primul hotel de 5 stele din Arad
La sfârșitul săptămânii trecute a fost inaugurat la Arad noul hotel Aniroc Signature, o investiție realizată de familiile ...