Iolu: Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali ‘în cel mai scurt timp’

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali 'în cel mai scurt timp', a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.
Economica.net - mar, 29 nov. 2016, 20:22
Iolu: Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi trimis către partenerii sindicali 'în cel mai scurt timp'
‘Nu s-a discutat în şedinţa de astăzi de Guvern. Înţeleg de la domnul Pîslaru că se va grăbi trimiterea către partenerii sindicali a acestui proiect şi în cel mai scurt timp îl vor primi’, a declarat Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat dacă acest proiect va fi adoptat sau dacă se va afla doar în dezbatere până la finalul mandatului actualului Guvern, Liviu Iolu a precizat că sunt încă discuţii cu partenerii sociali. ‘Se discută încă (…) cu partenerii sociali şi abia după aceste discuţii se va lua o decizie, în limitele legale’, a precizat el.

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, au discutat luni, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit (CNT), cu partenerii sociali despre nivelul salariului minim în anul 2017 şi au prezentat o serie de modificări propuse în proiectul de lege privind salarizarea unitară.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis, luni, AGERPRES, Executivul a solicitat partenerilor sociali, sindicate şi patronate, ca în următoarele două săptămâni să înainteze propunerile lor privind stabilirea salariului minim brut garantat în plată pentru anul 2017, urmând ca până la finalul mandatului, Guvernul să stabilească noul salariu minim.

În comunicat se preciza că premierul Cioloş a transmis partenerilor sociali că pentru anul viitor nivelul salariului minim pe economie va fi rezultatul negocierii dintre sindicate şi patronate, la fel ca în anii precedenţi. De asemenea, începând de anul viitor, nivelul salariului minim ar urma să fie stabilit printr-un mecanism de calcul la care lucrează în prezent un grup de experţi independenţi.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...