REVIEW iPhone 5C. Ce ne-a plăcut şi ce nu ne-a plăcut la telefonul Apple VIDEO

Am testat noul iPhone 5C, telefonul ieftin pe care Apple l-a aruncat pe piaţă în luna septembrie, odată cu lansarea noului portofoliu de telefoane.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 13:05

Deşi ne aşteptam la un telefon realizat nu tocmai din materiale premium, carcasa de plastic ne aduce aminte de seriile iPhone 3G şi iPhone 3GS lansate cu ceva ani în urmă.

Credem că versiunea 5C va avea totuşi un succes destul de mare mai ales în rândul tinerilor venind în cinci variante de culori, roşu, galben, albastru, alb şi verde, ce va atrage cu siguranţă utilizatorii care îşi doresc device-uri cât mai personalizate.

În ceea ce priveşte specificaţiile tehnice ale produsului, putem spune să iPhone 5C este vechiul iPhone 5 într-o carcasă din plastic, plastic cu un nivel mult mai ridicat al calităţii în comparaţie cu alte device-uri premium de pe piaţă.

Nu ştim ce a vrut să spună Apple printr-un device mai ieftin. Preţul plasează iPhone 5C tot în categoria produselor premium pentru că fără conectare produsul costă 599 de euro, iar împreună cu abonamentul Panteră 55 de la Orange, încheiat pe o perioadă de doi ani, preţul acestuia se situează la 199 de euro. Un preţ rezonabil pentru un produs high end.

Dacă ar fi să aleg între iPhone 5C şi iPhone 5S probabil că aş merge pe varianta 5C. De ce spun asta? iPhone 5S ul lansat anul acesta de către Apple nu a reuşit să îmi trezească un interes foarte mare nici datorită cititorului de amprentă.

iPhone 5C vine cu un procesor A6 de 1.3 Ghz, destul de bun pentru a rula orice tip de aplicaţie prezentă în AppStore, 1 GB de RAM şi o memorie internă de până la 32 de GB şi o cameră.

Ecranul este unul retina de 4 inci, moştenit de la vechiul iPhone 5 cu o rezoluţie de 640 x 1136 de pixeli cu o densitate de 326 ppi, acelaşi ecran pe care îl regăsim şi pe iPhone 5S.

Nu ne-a plăcut faptul că Apple nu adus nici măcar o îmbunătăţire tehnică în comparaţie cu iPhone 5, iar în acest caz merge proverbul românesc “aceeaşi Mărie cu altă pălărie”

Dacă ar fi să dăm o notă de la 1 la 5 device-ului de la Apple în funcţie de preţ/calitate/funcţionalităţi, aceasta ar fi 3 dacă lumăm în calcul toate device-urile din clasa sa de preţ.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...