Isărescu: La CEC Bank aşteptăm modificarea întreagii structuri de conducere, nu doar numirea lui Enache Jiru

Întârzierea intervenită în aprobarea lui Enache Jiru la conducerea CEC Bank de către Direcţia de Supraveghere din Banca Naţională este dată de faptul că procesul presupune modificarea întregii structuri de conducere băncii, structură care încă nu a fost definitivată, a anunţat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Economica.net - mar, 06 mai 2014, 15:59
Isărescu: La CEC Bank aşteptăm modificarea întreagii structuri de conducere, nu doar numirea lui Enache Jiru

‘Fiind vorba de modificarea structurii de management de conducere, se trece de la un sistem cu un etaj la un sistem cu două etaje, conducere executivă şi Consiliu de Supraveghere. Direcţia, pe bună dreptate, vrea întreaga structură, nu este vorba doar de domnul Jiru’, a precizat Isărescu.

În ceea ce priveşte înlocuirea actualului preşedinte al CEC Bank, Radu Gheţea, înainte de expirarea mandatului, Isărescu susţine că acesta nu va fi înlocuit ci promovat.

‘Înţeleg că nu îl înlocuieşte, ci îl promovează, cu acceptul dânsului. Depinde dacă acceptă’, a mai spus Isărescu.

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a declarat, marţi, că nu poate spune dacă s-a renunţat sau nu la ideea de a fi schimbat din funcţie, deoarece decidentul în cazul numirii conducerii unei bănci este acţionarul.

‘În numirea unei conduceri a unei bănci, acţionarul este cel care decide şi nu persoana care conduce banca decide dacă va fi schimbat sau dacă se schimbă singur şi aşa mai departe. Nu am ce informaţii să vă dau cu privire la acest subiect. Pe domnul Enache Jiru îl cunosc foarte bine, am colaborat mult timp cu dânsul, nu am să vă spun decât lucruri bune despre dânsul’, a răspuns Gheţea, la întrebările jurnaliştilor referitoare la posibilitatea de a fi schimbat din funcţie.

În data 15 aprilie, premierul Victor Ponta afirma că propunerea Guvernului, ca principal acţionar la CEC, de a-l avea în conducerea executivă a băncii pe Enache Jiru, este una foarte bună.

‘Doamna ministru a Finanţelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC, iar propunerea din partea noastră – Guvernul este principalul acţionar la CEC – de a-l avea în conducerea executivă pe domnul Jiru este o propunere pe care o consider foarte bună. Am discutat-o şi cu guvernatorul BNR, şi cu alte persoane din domeniu şi domnul Jiru are pregătirea profesională, are experienţa necesară pentru a face din CEC o bancă mult mai dinamică’, a susţinut premierul.

Ponta a adăugat că CEC, după modelul Eximbank ‘care are un anumit profil de sprijin al exporturilor şi s-a descurcat foarte bine’, trebuie să fie ‘mult mai dinamic şi să sprijine mai mult IMM-urile, persoanele fizice şi diverse domenii în care este nevoie de creditare, o politică pe care o conducere a lui Enache Jiru şi a celorlalţi o vor putea realiza’.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze ...
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale a sumei din cont nu poate fi o opțiune!
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale ...
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), una dintre organizațiile reprezentative ale consumatorilor, ...
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 8,77 cazuri la mia de locuitori, ...