Italia se împrumută ieftin: Dobânzile au scăzut la cel mai scăzut nivel din octombrie 2010

Costurile de finanţare pe trei ani plătite de Italia au scăzut miercuri la 2,76%, cel mai redus nivel din octombrie 2010, iar statul a reuşit să atingă ţinta de împrumut de 6 miliarde euro cu o rată semnificativă de suprasubscriere, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 14 mart. 2012, 11:40
Italia se împrumută ieftin: Dobânzile au scăzut la cel mai scăzut nivel din octombrie 2010

Trezoreria de la Milano a vândut obligaţiuni cu maturitatea la trei ani în valoare de 5 miliarde euro la un randament de 2,76%, cu o rată de suprasubscriere de 1,6, faţă de o dobândi de 3,4% şi o cerere de 1,4 la licitaţia similară din februarie.

Totodată, Italia a împrumutat un miliard de euro prin plasarea de obligaţiuni cu maturitatea în septembrie 2019 la un randament de 4,3%.

Cuponul obligaţiunilor pe trei ani a fost fixat la 2,5%, faţă de 6% în noiembrie, în cea mai dificilă perioadă a crizei datoriilor de stat.

Scăderea puternică a costurilor de împrumut suportate de Italia subliniază relaxarea tensiunilor de pe pieţele europene de credit după măsurile fără precedent de stimulare a lichidităţii luate de Banca Centrală Europeană.

BCE a injectat peste 1.000 miliarde euro în piaţă prin două operaţiuni de refinanţare pe trei ani derulate în decembrie şi februarie, primele de acest tip efectuate de instituţie în cei 13 ani de activitate.

În plus, banca centrală a început în vara anului trecut să preia obligaţiuni italiene şi spaniole de pe pieţele secundare pentru a împinge în jos randamentele de referinţă. BCE cumpără încă din 2010 de pe pieţele secundare titluri greceşti, portugheze şi irlandeze.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...