Iulius Group investeşte 12 mil.euro într-un proiect ce include reamenajarea unui parc la Cluj

Compania Iulius Group anunţă că va investi 12 milioane euro într-un proiect ce include reamenajarea unui parc la Cluj-Napoca, situat în zona Iulius Mall, în apropierea unui lac, fiind prevăzute o pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, pontoane şi un debarcader.
Economica.net - mar, 12 feb. 2013, 17:37
Iulius Group investeşte 12 mil.euro într-un proiect ce include reamenajarea unui parc la Cluj

„Compania Iulius Group a finalizat planul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a acestei zone din imediata apropiere a Iulius Mall Cluj. Astfel, locuitorii oraşului vor beneficia de un parc proiectat după cele mai înalte standarde europene, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Lucrările vor demara în primăvară şi vor dura circa un an”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de companie.

Conform sursei citate, proiectul prevede alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare biciclete, iar spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special. De asemenea, investiţia include amenajarea de pontoane şi a unui debarcader.

Reprezentanţii Iulius Group au precizat că zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, care a proiectat şi parcul de peste 50.000 de metri pătraţi al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

„În componenţa proiectului Iulius Group este cuprinsă şi o nouă clădire de birouri, care va deveni un punct de atracţie pentru companiile cu planuri de dezvoltare în Cluj-Napoca. Aceasta va defini procesul de regenerare urbană a zonei, componenta «office premium» beneficiind de calitate arhitecturală superioară. Încă din fazele de proiectare şi de construcţie şi continuând cu managementul ulterior, imobilul va respecta principiile «clădirilor verzi», asigurându-se astfel o atenţie deosebită aspectelor legate de mediu ambiental”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest face parte dintr-o investiţie totală de 12 milioane de euro.

Parcul care va fi reabilitat este situat în apropierea Iulius Mall Cluj, inaugurat în 2007 de Iulius Group, companie controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Te-ar mai putea interesa și
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Euro a crescut la 4,93 lei, pe piaţa interbancară, la începutul acestei zile. După ora 8, moneda europeană a revenit la 4,9260 lei, dar a rămas peste maximul istoric....
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 de lei pe lună
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 ...
Numai circa 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la sistemul public de pensii fie ca să obţină pensie pentru limită ...
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față ...
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...