IWG, care deţine firmele de coworking Regus şi Spaces, introduce un sistem de franciză în România

IWG, care deține companiile de coworking Regus și Spaces, a lansat o nouă schemă de franciză în România, care le permite pentru prima dată operatorilor români de francize să intre în industria soluțiilor de lucru flexibile, o piață în plină expansiune, și să participe la dezvoltarea rețelei globale a IWG.
Economica.net - mie, 23 oct. 2019, 09:13
IWG, care deţine firmele de coworking Regus şi Spaces, introduce un sistem de franciză în România

Spațiile de lucru flexibile, adesea cunoscute sub denumirea de coworking, au devenit în ultimii ani o industrie cu o rată de creștere accelerată. Termenul se referă la spații de birouri, săli de întâlnire și zone de coworking care pot fi închiriate pentru perioade care variază de la o oră la câțiva ani. Estimările arată că această industrie va crește cu 24% în fiecare an. Până în 2020, 50% din forța de muncă va lucra remote în cele mai multe cazuri, iar în 2022, previziunile indică o forță de muncă mobilă de 1,87 miliarde de oameni la nivel global. Acesta este și motivul pentru care gigantul imobiliar JLL estimează că până în anul 2030, 30% din spațiile imobiliare corporative ar putea fi spații de lucru flexibile.

 „În întreaga lume trei din zece clădiri de pe fiecare stradă principală ar putea oferi o nouă oportunitate de franciză în următorii ani. Piața de birouri all-inclusive este una dintre cele mai interesante piețe în creștere la nivel global și următoarea frontieră pentru operatorii de franciză. Suntem încântați să stabilim parteneriate cu noi operatori de franciză pentru a oferi beneficiile muncii flexibile către cât mai multe persoane și companii din România”, spune Arpad Szanto, Network Development Director SEE.

Așa cum se arată într-un studiu recent realizat de IWG, aproximativ 60% dintre angajații români lucrează remote cel puțin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii consideră că un spațiu de lucru flexibil ar avea un impact direct în creșetera afacerii (91%), în maximizarea profitului și menținerea competitivității (87%), că le-ar oferi posibilitatea să extindă afacerea în piețe noi, să recruteze și să mențină talentele în organizație (84%). La studiu au participat 200 de respondenți din România, deopotrivă angajatori și angajați.

IWG a dezvoltat cu succes spații de lucru flexible încă din anul 1989 când a pus bazele acestei industrii. Compania și-a format modelul de afaceri prin mai multe cicluri economice. Eficiența modelului său de operare este dovedită și a reușit în mod evident să le ofere partenerilor săi beneficii pentru investiția realizată.

IWG deține prin Regus și Spaces o rețea de peste 3.300 de centre în peste 1.100 de orașe și 120 de țări. 

„Oferta noastră se bazează pe sistemul de cluster franchise, ceea ce înseamnă că francizatului care dorește să dezvolte o afacere în piața dei se atribuie o anumită regiune. Momentan ne concentrăm asupra marilor orașe. De asemenea, francizatul trebuie să ia în considerare faptul că fiecare locație trebuie să respecte anumite standarde, respectiv un minimum de 1000 mp, să fie situată într-o zonă de clasă A a orașului și să includă peste 130 de stații de lucru”, explică Arpad Szanto.

Ca parte a noului program, IWG pune la dispoziția francizaților o infrastructură complexă în toate etapele investiției. Echipa globală IWG lucrează aproape de francizați pentru a se asigura că aleg locațiile și designul potrivite și că au la îndemână toate facilitățile pentru a ajunge la clienții finali, de la suportul operațional la cel de marketing, și că le pot livra acestora servicii la standardele IWG.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...