IWG, care deţine firmele de coworking Regus şi Spaces, introduce un sistem de franciză în România

IWG, care deține companiile de coworking Regus și Spaces, a lansat o nouă schemă de franciză în România, care le permite pentru prima dată operatorilor români de francize să intre în industria soluțiilor de lucru flexibile, o piață în plină expansiune, și să participe la dezvoltarea rețelei globale a IWG.
Economica.net - mie, 23 oct. 2019, 09:13
IWG, care deţine firmele de coworking Regus şi Spaces, introduce un sistem de franciză în România

Spațiile de lucru flexibile, adesea cunoscute sub denumirea de coworking, au devenit în ultimii ani o industrie cu o rată de creștere accelerată. Termenul se referă la spații de birouri, săli de întâlnire și zone de coworking care pot fi închiriate pentru perioade care variază de la o oră la câțiva ani. Estimările arată că această industrie va crește cu 24% în fiecare an. Până în 2020, 50% din forța de muncă va lucra remote în cele mai multe cazuri, iar în 2022, previziunile indică o forță de muncă mobilă de 1,87 miliarde de oameni la nivel global. Acesta este și motivul pentru care gigantul imobiliar JLL estimează că până în anul 2030, 30% din spațiile imobiliare corporative ar putea fi spații de lucru flexibile.

 „În întreaga lume trei din zece clădiri de pe fiecare stradă principală ar putea oferi o nouă oportunitate de franciză în următorii ani. Piața de birouri all-inclusive este una dintre cele mai interesante piețe în creștere la nivel global și următoarea frontieră pentru operatorii de franciză. Suntem încântați să stabilim parteneriate cu noi operatori de franciză pentru a oferi beneficiile muncii flexibile către cât mai multe persoane și companii din România”, spune Arpad Szanto, Network Development Director SEE.

Așa cum se arată într-un studiu recent realizat de IWG, aproximativ 60% dintre angajații români lucrează remote cel puțin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii consideră că un spațiu de lucru flexibil ar avea un impact direct în creșetera afacerii (91%), în maximizarea profitului și menținerea competitivității (87%), că le-ar oferi posibilitatea să extindă afacerea în piețe noi, să recruteze și să mențină talentele în organizație (84%). La studiu au participat 200 de respondenți din România, deopotrivă angajatori și angajați.

IWG a dezvoltat cu succes spații de lucru flexible încă din anul 1989 când a pus bazele acestei industrii. Compania și-a format modelul de afaceri prin mai multe cicluri economice. Eficiența modelului său de operare este dovedită și a reușit în mod evident să le ofere partenerilor săi beneficii pentru investiția realizată.

IWG deține prin Regus și Spaces o rețea de peste 3.300 de centre în peste 1.100 de orașe și 120 de țări. 

„Oferta noastră se bazează pe sistemul de cluster franchise, ceea ce înseamnă că francizatului care dorește să dezvolte o afacere în piața dei se atribuie o anumită regiune. Momentan ne concentrăm asupra marilor orașe. De asemenea, francizatul trebuie să ia în considerare faptul că fiecare locație trebuie să respecte anumite standarde, respectiv un minimum de 1000 mp, să fie situată într-o zonă de clasă A a orașului și să includă peste 130 de stații de lucru”, explică Arpad Szanto.

Ca parte a noului program, IWG pune la dispoziția francizaților o infrastructură complexă în toate etapele investiției. Echipa globală IWG lucrează aproape de francizați pentru a se asigura că aleg locațiile și designul potrivite și că au la îndemână toate facilitățile pentru a ajunge la clienții finali, de la suportul operațional la cel de marketing, și că le pot livra acestora servicii la standardele IWG.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...