Turoperatorul ucrainean Join UP! vrea să-și crească poziția pe plan local ca operator de turism charter

Turoperatorul ucrainean Join UP!, care a intrat pe piața locală în vara anului trecut, vrea să aducă și turiști străini în România, în special pe litoral și la Brașov, acolo unde s-a deschis și noul aeroport. Compania vrea să-și crească poziția pe plan local ca operator de turism charter. Ucrainenii au deja contracte cu peste 600 de agenții de la noi.
Andrada Ghira - mar, 05 sept. 2023, 21:53
Turoperatorul ucrainean Join UP! vrea să-și crească poziția pe plan local ca operator de turism charter

Join UP! a început să vândă vacanțe din toamna anului trecut spre Egipt, Turcia sau Spania. Intrarea turoperatorului ucrainean în România nu a venit pe fondul războiului, ci a venit ca un pas firesc în extinderea companiei, care are o prezență pe piețele din Ucraina, Republica Moldova, Kazahstan, Estonia, Letonia și Lituania.

În plus, compania are în plan să aducă turiști străini în România, astfel că și țara noastră va figura printre ofertele turoperatorului, la fel ca stațiunile de pe litoralul bulgăresc, care sunt deja prezente în oferta sa.

„Există un plan în acest sens, mai ales odată cu deschiderea aeroportului din Brașov și Constanța, care va facilita accesul turiștilor străini în cele mai atractive zone turistice din România. Totuși, prioritatea în momentul de față rămâne stabilizarea pe piața internă ca operator de turism charter cu ieșiri către destinații precum Egipt, Turcia, Spania, Dubai și Zanzibar”, a declarat pentru Economica.net, Marius Surdu, CEO Join UP! România.

Cele mai populare destinații pentru turiștii români

Intrată de un an pe piața de la noi, Join UP! vrea să-și crească cotele de piață pentru fiecare destinație și să ofere vacanțe charter din cât mai multe orașe. Vara aceasta, cele mai populare destinații în rândul turiștilor Join UP! au fost Egipt, Turcia și Tunisia. Iar parteneriatul cu SkyUP Airlines, parte din grupul UP! reprezintă un avantaj. Doar 20% din chartere sunt operate de alte companii aeriene decât cea din grup.

Turoperatorul mizează și pe Tunisia, care continuă să crească și unde estimează că va obține rezultate bune în următorii ani, dar spune că e prea devreme pentru a da publicității cifre în acest sens.

„Estimativ, noi ne-am propus să devenim lideri de piață într-un interval de timp de un an sau doi. Însă în acest moment eforturile noastre se concentrează pe creșterea cifrelor pe fiecare destinație în parte și pe extinderea acoperirii regionale în sensul că ne dorim ca prin noi să existe plecări din cât mai multe orașe. Suntem de un an pe piață iar în momentul de față operăm zboruri din București, Cluj, Iași, Timișoara și Suceava”, a mai declarat pentru Economica.net, Marius Surdu.

Costul mediu pe vacanță a fost de 630 de euro, cu un preț minim de 190 de euro și un maxim care a atins 1.340 de euro.

Pentru sezonul de iarnă, compania mizează pe Maldive și Zanzibar. „Am observat că destinațiile exotice au prins contur mai ales în perioada pandemiei. Spre exemplu au fost lansate pachete turistice pentru locații precum Zanzibar și Maldive. În prezent această tendință este într-o continuă creștere”, mai spune CEO-ul companiei.

Acesta mai spune că majoritatea turiștilor români își iau câte două sau trei vacanțe pe an.

„Dacă vorbim de vânzările online, ceea ce ne uimește cel mai tare estce faptul că 60% dintre români își rezervă vacanțe Early Booking iar acesta este cel mai bun rezultat dintre toate piețele unde este prezentă marca noastră. Mai mult, 24,5% dintre oamenii din România fac rezervări Last Minute care acum reprezintă o tendință globală”, completează Marius Surdu.

Prețurile la vacanțe se vor stabiliza anul viitor și vor rămâne aproape de cele de la nivelul acestui an. Oficialul filialei Join UP! din România spune că în acest moment poate estima o creștere de circa 5-10%, dar care va deveni vizibilă în timpul sezonului de iarnă.

Contracte cu 600 de agenții de turism de la noi

Turoperatorul a încheiat deja contracte cu 600 de agenții de turism de la noi. Trebuie să menționam că sunt peste 2.800 de agenții de turism acreditate la Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului.

„Continuăm contractarea odată cu lansarea sezonului de iarnă și Early Booking pentru vara anului 2024. Avem și agenții de top drept parteneri, respectiv agenții online”, completează Marius Surdu.

Compania are un concept de bonusuri pentru agențiile partenere în funcție de rezultatele obținute. Programul oferă o schemă atractivă de comisioane și acumulare de bonusuri care pot fi folosite atât în avantajul agențiilor partenere cât și al angajaților acestora sau a facilităților de participare la evenimentele speciale organizare de Join UP!.

„Un alt avantaj oferit partenerilor este politica foarte avantajoasă a termenelor de plată, respectiv de doar 10% avans la rezervare și restul 90% să fie achitați atunci când data de plecare se apropie respectiv cu 14 zile înainte. Acest lucru evidențiază faptul că există o putere financiară a grupului care ne permite să nu folosim banii turiștilor pentru a plăti în avans rezervările”, mai spune CEO-ul companiei.

Cine este Join UP!

Tour-operatorul Join UP! a fost înființat în anul 2010. În 12 ani, a devenit unul dintre cei mai mari jucători de pe piața turismului din Ucraina. Sediul central al companiei este situat în Kiev. De asemenea, compania are birouri internaționale și rețele de parteneri în Estonia, Kazahstan, Letonia, Lituania și Moldova.

Partenerul strategic al companiei-mamă Join UP! este SkyUp Airlines. Flota sa include 11 aeronave Boeing-737 de rază medie.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...