1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Jumătate dintre români susţin că toţi suntem responsabili pentru reducerea emisiilor de CO2 (sondaj)

Peste o treime dintre europeni consideră că economia şi industria pot contribui la reducerea emisiilor de CO2, în această marjă 50% dintre români fiind de părere că fiecare cetăţean trebuie să fie responsabil pentru reducerea acestor emisii, arată datele unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Pieţei Puls, la solicitarea E.ON.

10 dec, 2018 | Agerpres

Conform rezultatelor cercetării, din totalul celor 7.200 de persoane intervievate în Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, România, Republica Cehă şi Ungaria, 42,3% consideră că fiecare individ în parte are cea mai mare responsabilitate, mai mult de o treime consideră că economia şi industria sunt forţele motrice în reducerea CO2, (34,6%), urmate de factorii politici (23,1%).

La nivel naţional, pentru români, factorii politici sunt văzuţi ca principalii responsabili de 25,8% dintre cetăţeni, puţin mai mulţi decât cei 23,9% care cred că agenţii economici trebuie să fie în primul rând al luptei pentru reducerea emisiilor de CO2.

Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) în perioada 19 - 26 noiembrie 2018 în şapte ţări europene pe eşantioane reprezentative pentru fiecare ţară, din care 1.048 de persoane în România.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării.

De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate, şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO