Kaspersky Anti-Virus 2013, cel mai bun rating pentru înlăturarea ameninţărilor informatice

Programul de securitate Kaspersky Anti-Virus 2013 a fost recunoscut drept unul dintre cele mai eficiente existente la ora actuală şi a primit calificativul Advanced+ în urma testelor independente susţinute de AV-Comparatives, pe parcursul lunii octombrie 2012, a anunţat, într-un comunicat de presă, producătorul soluţiei antivirus.
Economica.net - vin, 30 nov. 2012, 19:34
Kaspersky Anti-Virus 2013, cel mai bun rating pentru înlăturarea ameninţărilor informatice

În urma testelor AV-Comparatives, de verificare a eficienţei de înlăturare a fişierelor malware, Kaspersky Anti-Virus 2013 s-a clasat pe primul loc în clasament, cu cel mai înalt calificativ, respectiv Advanced+.

Conform regulamentului de testare a eficienţei de înlăturare a programelor malware, produsele participante au fost instalate pe dispozitive infectate în prealabil, cu 11 mostre de malware alese aleatoriu dintr-o varietate de eşantioane selectate, plus trei mostre, care au figurat în procesele de testare din 2011.

Potrivit sursei citate, după instalarea produselor, sistemul a fost scanat complet şi a fost demarat procesul de înlăturare a fişierelor dăunătoare, pe baza instrucţiunilor oferite de către programul antivirus. După scanarea sistemului, computerele au fost repornite, iar experţii au făcut o analiză detaliată a fiecărui PC, pentru a observa rata de înlăturare a fişierelor malware.

Astfel, Kaspersky Anti-Virus 2013 s-a situat în fruntea clasamentului, cu 94 de puncte din 100 posibile, produsul înlăturând cu succes toate cele 14 mostre de malware utilizate de către experţi.

„Singura problemă minoră, din cauza căreia Kaspersky Anti-Virus 2013 nu a primit punctajul maxim de 100 de puncte, a fost cauzată de dificultăţile în înlăturarea celor mai dificile mostre malware. Una dintre acestea a fost înlăturată de produs, dar câteva fragmente (fişiere executabile, MBR sau/şi schimbări de registru) au rămas în sistem. O altă mostră a fost eliminată cu ajutorul Rescue Disc. Doar trei dintre celelalte 12 soluţii de securitate concurente au reuşit să detecteze şi să înlăture toate mostrele de malware”, se precizează în comunicatul Kaspersky.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a transmis către BEI proiectele pentru finanțarea a trei conducte pe care le va construi Transgaz
Ministerul Energiei a transmis către BEI proiectele pentru finanțarea a trei conducte pe care le va construi Transgaz
Mai multe proiecte ale companiei Transgaz au fost trimise vineri Băncii Europene de Investiţii (BEI), în vederea finanţării, a informat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe propria sa pagină......
Un judecător american a stabilit că Trump va fi inculpat într-un nou proces, care va începe în octombrie
Un judecător american a stabilit că Trump va fi inculpat într-un nou proces, care va începe în octombrie
Un nou proces de fraudă fiscală în care este acuzată compania imobiliară Trump Organization a fostului preşedinte american ...
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 86% în primele șapte luni din 2022
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 86% în primele șapte luni din 2022
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut în intervalul ianuarie-iulie 2022 cu 86% faţă de perioada ...
Jude a fost debarcat de la șefia Romgaz și a fost pus adjunct. Noul director general este Răzvan Popescu, fostul director economic
Jude a fost debarcat de la șefia Romgaz și a fost pus adjunct. Noul director general este Răzvan Popescu, fostul director ...
Schimbări în conducerea Romgaz, cel mai mare producător de gaze al României, controlat de stat. Directorul general a ...