Kaufland a deschis la Comrat al cincilea magazin din Republica Moldova

Ion Dobreanu - joi, 11 mart. 2021, 19:12
Kaufland a deschis la Comrat al cincilea magazin din Republica Moldova

La scurt timp după deschiderea magazinului din Ungheni, Kaufland Moldova își continuă planurile de expansiune și anunță pe 11 martie deschiderea celui de-al cincilea magazin din Republica Moldova. Acesta este situat în municipiul Comrat, pe strada Lenina 99.

Magazinul este construit conform cu cele mai înalte standarde europene și are cel mai nou concept de design. Acesta este dotat cu zone de legume și fructe, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și vitrină cu servire asistată. Pe rafturile noului magazin, clienții pot găsi o gamă variată de peste 4100 articole achiziționate de la producători și furnizori locali, cât și produse de marca Kaufland, articole disponibile în premieră în Republica Moldova.

În galeria comercială din cadrul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, cofetărie-cafenea, schimb valutar și Moldpresa. Iar în exteriorul magazinului, doritorii pot lua o masă rapidă și caldă la punctul Grill.

Citiți și: Kaufland a deschis al patrulea magazin din Republica Moldova, la Ungheni (economica.net)

Grija pentru mediul înconjurător rămâne unul dintre principalele valori Kaufland. Din acest motiv, acum și locuitorii de la Comrat vor avea posibilitatea să recicleze rapid cu ajutorul aparatului TOMRA. Aparatul este de tip self-service, și poate recicla trei tipuri de deșeuri – PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru). Clienții care reciclează sunt recompensați cu un voucher de reducere la anumite produse din promoții.

Pentru că sunt promotorii unui stil de viață sănătos, Kaufland pune la dispoziția clienților rastelul pentru biciclete, iar cumpărătorii care conduc mașini electrice au posibilitatea să le încarce la o stație special amenajată de pe teritoriul magazinului.

Spiritul de îngrijire a mediului este definit și de sistemul inteligent de încălzire eco, care recuperează căldura de la vitrinele și camerele de frig ale magazinului, economisind astfel resursele naturale și protejând mediul.

Nu în ultimul rând, Kaufland contribuie la dezvoltarea economiei locale. Astfel, prin investițiile în magazinul Kaufland Comrat au fost create peste 80 de locuri de muncă noi, la standarde europene, pentru locuitorii din Comrat.

„În pofida pandemiei, noi am continuat investițiile în Republica Moldova, ne-am onorat promisiunea și astfel am reușit ca în timp record să deschidem primul magazin Kaufland în sudul țării, în orașul Comrat! În calitate de investitor străin, apreciem suportul și deschiderea autoritățlor locale. Kaufland Comrat este mai mult decât un loc nou pentru cumpărături – este o cale de acces spre dezvoltarea economiei orașului, crearea locurilor de muncă, parteneriate cu producătorii locali și proiecte de responsabilitate socială”, a subliniat Marco Hößl, directorul general Kaufland Republica Moldova și România.

Kaufland Comrat în cifre

● Suprafața de vânzare de circa 3300 m2, cu o vitrină asistată de 35 de metri și 10 case de marcat.
● Sunt disponibile 256 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri sunt destinate pentru persoanele cu nevoi speciale și 8 locuri pentru familiile cu copii, iar 2 dintre locurile de parcare sunt amenajate pentru încărcarea automobilelor electrice.
● Peste 3 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi amenajarea și asfaltarea străzii Lenina, amenajarea stației de autobuz și altele.

Programul de lucru al magazinului este de la 8:00 – 22:00, de luni până duminică.

Măsurile anti-COVID-19

Magazinul Kaufland Ungheni este sigur și respectă toate măsurile sporite de protecție și prevenție, aplicate în rețeaua Kaufland, în perioada pandemică:

● Toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și angajați, toaletele și spațiile comune sunt dezinfectate frecvent;

● Magazinul este dotat cu stații cu dezinfectant de mâini;

● Casele de marcat sunt dotate cu geamuri de protecție din plexiglas;

● Angajații Kaufland de la casele de marcat, dar și cei de la raioanele Legume-Fructe și de la vitrina cu servire asistată au măști de protecție și, după caz, viziere;

● În magazin sunt difuzate și afișate mesaje de informare despre importanța respectării măsurilor de prevenție.

Pe 26 septembrie, Kaufland deschide oficial primele două magazine în Republica Moldova, iar pe 24 septembrie 2020, deschide oficial cel de-al treilea magazin în nordul țării, în municipiul Bălți. În februarie, pe data de 18, retailerul a inaugurat cel de-al patrulea magazin, în municipiul Ungheni.

Citiți și: Kaufland a deschis primul magazin într-un oraș cu mai puțin de 20.000 de locuitori, în Moreni (economica.net)

În planurile de extindere ale companiei este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Despre Kaufland

Rețeaua de magazine Kaufland, având sediul în Neckarsulm, Germania, este o filială a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine și mai mult de 150.000 de angajați în opt țări.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...