Kaufland creşte legume şi fructe în parcări şi pe acoperişurile magazinelor

Retailerul Kaufland investeşte 300.000 de euro într-o reţea de nouă grădini urbane, transformându-şi acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, plante aromatice, arbuşti, flori, care pot fi folosite de comunitate, a declarat luni Valer Hancaş, manager Corporate Affairs & Comunicare la Kaufland România.
Economica.net - lun, 17 iul. 2017, 10:15
Kaufland creşte legume şi fructe în parcări şi pe acoperişurile magazinelor

Proiectul ‘Grădinărescu’, dezvoltat de companie împreună cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România, include trei grădini urbane comunitare amplasate pe acoperişurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în şcoli din Capitală. Primul magazin Kaufland cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini este cel situat în bd. Bucureştii Noi (nordul Capitalei), iar până la toamnă vor fi dotate şi cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu şi Apărătorii Patriei, dar şi din şcoli.

Prima grădină urbană, amenajată la magazinul din bd. Bucureştii Noi, are o suprafaţă de 2.300 metri pătraţi. Grădina nu are scop comercial, iar legumele şi fructele nu vor fi vândute în magazine. Cei interesaţi pot veni să adopte o parcelă de grădină, pe care să o îngrijească sub îndrumarea specialiştilor. Grădina poate fi folosită şi ca spaţiu de învăţare pentru şcolile şi grădiniţele din zonă.

‘La finalizarea celor nouă grădini în Bucureşti, intenţionăm să identificăm şi alte locaţii unde spaţiul din jurul magazinelor ne permit astfel de proiecte’, a spus Valer Hancaş.

Potrivit unui studiu realizat de institutul BICEED pentru Kaufland România, şapte din zece români practică agricultura urbană, cultivând la domiciliu legume, verdeţuri, fructe, din dorinţa de a se bucura de propriile culturi şi produse naturale.

Dintre aceştia, peste jumătate aleg să cultive verdeţuri (57% dintre respondenţi), în timp ce 39% dintrei cultivă fructe, iar 27% – legume. Românii din mediul urban cultivă în special căpşuni – 25% dintre ei, lămâi – 20% dintre ei, roşii, cartofi, pătrunjel, cimbru şi rozmarin.

Balconul este locul preferat pentru agricultură urbană de 50% dintre respondenţi, în timp ce 14% dintre ei cultivă în faţa blocului, 8% – la periferia oraşului, iar restul se orientează spre parcele din afara oraşului.

Retailerul german Kaufland deţine peste 1.250 de magazine în şapte ţări, iar în România operează o reţea de 115 magazine.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...
E oficial: Obligativitatea montării repatitoarelor în apartamente – amânată cu un an, până la 31 decembrie 2022
E oficial: Obligativitatea montării repatitoarelor în apartamente – amânată cu un an, până la 31 decembrie 2022
Camera Deputaţilor a decis, luni, amânarea cu un an, până la 31 decembrie 2022, a obligativităţii montării repartitoarelor ...