1EUR = 4.8068 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Kaufland deschide peste două săptămâni cel mai mare magazin al reţelei din România

Retailerul german Kaufland va inaugura miercuri, 26 noiembrie, cel mai mare magazin ala reţelei şi al 10-lea din Bucureşti. Compania ajunge astfel la o reţea de 101 de unităţi, fiind singurul operator de hipermarketuri care a depăşit pragul de 100 de magazine. 

12 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România după cifra de afaceri, va organiza pe 26 noiembrie, ora 13:00, deschiderea oficială a celui mai mare magazin al reţelei şi al 10-lea din Bucureşti. Unitatea este situată în sectorul 6 al Capitalei, pe strada Valea Oltului nr 195-197, în apropierea cartierului ANL Brâncuşi şi la mai puţin de 3 kilometri de un alt hypermarket Kaufland, Valea Cascadelor, al cincilea hipermarket deschis de Kaufland în Bucureşti, în toamna lui 2013. 

Cum va arăta noul magazin

Kaufland Valea Oltului va avea o suprafaţă de aproximativ 5.500 de metri pătraţi, fiind cel mai mare magazin al reţelei după suprafața de vânzare și va dispune de un număr de 26 de case de marcat. Tot în premieră pentru retailerul german, noua unitate va fi dotată cu o brutărie proprie. În total, magazinul Kaufland Valea Oltului va comercializa până la 20.000 de articole diverse: produse de marcă, produse regionale, mărci proprii. Spațiul galeriei comerciale, care cuprinde o suprafață de peste 2.300 mp va fi ocupat de către partenerii strategici ai Kaufland: electrocasnice, farmacii, telefonie mobilă, produse tradiționale.

Lucrările de construcţie la acest magazin au durat aproximativ un an.

Spre comparaţie, unitatea Kaufland învecinată, cea din Valea Cascadelor, are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. "În urma unei analize profunde a potenţialului economic al zonei, considerăm că vestul capitalei poate susţine vânzările a două magazine Kaufland", declarau îmn decembrie 2013, pentru ECONOMICA.NET, oficialii companiei. 

10 magazine în Bucureşti

Anul acesta, retailerul german a organizat "un maraton" al inaugurărilor atât în ţară cât şi în Bucureşti. În total, 12 hipermarketuri şi-au deschis porţile anul acesta, dintre care cinci în capitală (în Bucureştii Noi, Şoseaua Olteniţei, Apărătorii Patriei, Tudor Vladimirescu şi Valea Oltului). Săptămâna viitoare vor ajunge astfel la 101 unităţi, după ce, pe 6 noiembrie, au inaugurat a 9-a unitate din Bucureşti, pe Bd 1 Mai şi cea de-a 100-a la nivel naţional. 

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,63 de miliarde de euro şi este, din 2011 încoace, cel mai mare jucător pe acest segment de piaţă. În ceea ce priveşte investiţiile realizate în cei 9 ani de la intrarea pe piaţa locală, nu se poate face decât o estimare. Din datele ofiaciale ale companiei, bugetul aferent unui magazin variază între 7 şi 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă un total cuprins între 700 şi 1 miliard de euro investiţi numai în lanţul de magazine.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO