Kaufland trece de 2,1 miliarde de euro cifră de afaceri și se menține lider de piață

Retailerul german Kaufland a raportat pentru 2016 afaceri în valoare de 9,691 miliarde lei (2,134 miliarde euro), cu aproximativ 5,6% mai mult decât anul precedent.Rămâne liderul pieței comerțului alimentar din România.
Economica.net - lun, 29 mai 2017, 13:24
Kaufland trece de 2,1 miliarde de euro cifră de afaceri și se menține lider de piață

După ce în 2015 a trecut de pragul de 2 miliarde de euro cifră de afaceri (9,1 miliarde de lei), Kaufland România a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei (2,134 miliarde euro ), informează un comunicat al companiei.

Astfel, în 2016, contribuția Kaufland la bugetul de stat al României a fost de peste 640 milioane lei (peste 140 milioane euro).

Kaufland România are în prezent o rețea locală de 115 hipermarket-uri și a încheiat anul 2016 cu un număr de 112 magazine. În cursul anului 2016, compania a investit peste 110 milioane euro în modernizarea și extinderea rețelei. „Pentru noi, contează foarte mult rezultatul din spatele cifrelor, pentru că avem o misiune care pune în centru oamenii și calitatea vieții. De aceea, rezultatul este o veste bună că suntem o echipă puternică, împlinită, gata oricând să ajute și că avem votul de încredere al clienților care ne arată că suntem alegerea numărul unu pentru ei”, declară Marco Hößl, Director General Kaufland România.

De asemenea, printre programele dezvoltate de Kaufland anul trecut se numără: prima rețea publică de încărcare rapidă a mașinilor electrice (cu Renovatio), programul de certificare GLOBALG.A.P. a calității culturilor românești de legume-fructe, dar și dezvoltarea de inovații pentru clienți, precum lansarea primei aplicații mobile Scan & Pay din România.

În ceea ce privește numărul de salariași, Kaufland rămâne unul dintre cei mai mari angajatori din țară: în anul 2016, o medie de 14.070 români lucrau în companie, cu 6% mai mult în comparație cu media anului 2015 . Vârsta medie în echipă este de 36 de ani.

Tot în 2016, Kaufland România a anunțat creșterea salariului minim al lucrătorilor comerciali la suma de 2000 lei brut cu tichete de masă – ceea ce reprezintă cu 60% mai mult decât salariul minim în România  – și a acordat o zi în plus de concediu de odihnă tuturor angajaților.

Salariul mediu brut al unui lucrător comercial în companie este în prezent 2.164 lei brut la care se adaugă și tichetele de masă. În plus, pe măsură ce câștigă vechime, angajații obțin progresiv mai multe zile de concediu de odihnă suplimentare, putând ajunge până la 27 de zile.

Pentru anul 2017, planurile Kaufland includ: investiții în expansiune, deschiderea de noi magazine, modernizarea tuturor hipermarket-urilor existente în rețea, lansarea noutăților pentru clienți și continuarea inițiativelor de susținere a producătorilor români. 

Kaufland a intrat pe piața din România din anul 2005. Retailerul german  se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în șapte țări și o rețea de 115 magazine în România.  

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Din această sâmbătă, cetăţenii Croaţiei pot călători în Statele Unite fără a obţine viză, potrivit ambasadei ...
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...