1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Kaufland va ridica un nou magazin de circa 9.000 mp în Iaşi

Consiliul local Iaşi a avut joi, în ultima şedinţă înainte de alegerile locale, în faţă spre aprobare proiectul PUZ-ului unui nou magazin Kaufland, amplasat în cartierul Tătărași, pe un teren de 23.000 mp, din care magazinul va acoperi circa 40%, adică 9.200 mp.

28 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe lista suplimentară a ordinii de zi inițiale a Consiliului Local Iași, alături de alte peste 10 proiecte.

Noul hipermarket va fi construit pe un teren de 23.000 mp, cu deschidere la străzile Aurel Vlaicu și Ignat și va ocupa 40% din suprafață, urmând să aibă un regim de înălțime cu parter și un etaj parțial la o înălțime maximă de 13 metri.

Citește și: Racordarea la gaze va fi gratuită pentru toate persoanele fizice, indiferent unde e locul de consum

Demersurile pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) au început în martie 2020, odată cu emiterea avizului de oportunitate.

Între timp, pe amplasament au fost făcute demolări, dar pentru construirea magazinului trebuie emisă o autorizație de construire, act ce va putea fi eliberat după aprobarea proiectului în plenul Consiliului Local.

Citește și: Trenurile pentru Metroul de Drumul Taberei, la a patra amânare la Curtea de Apel București

Construcția efectivă a hipermarketului, al cincilea Kaufland din Iași, ar putea începe în această toamnă-iarnă, dacă va permite vremea.

Kaufland deschide și un magazin în format premium, cu stații e-charge de încărcare a mașinilor electrice în regim fast charge, automate de reciclare a ambalajelor din plastic, raioane cu sortimente extinse de legume-fructe, precum și un spațiu exterior de vânzare.

Magazinul este situat în nordul Capitalei, pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești. 100 de oameni au fost angajaţi la noul magazin Kaufland, spun oficialii companiei.  Hipermarketul este prevăzut cu opt case de marcat standard și alte şase express tip self-service.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO