1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Kerry: SUA sunt profund interesate în menţinerea Marii Britanii în cadrul unei UE puternice

SUA sunt profund interesate în menţinerea Marii Britanii în cadrul unei UE puternice, dar care în prezent se confruntă cu ameninţarea "cvasi-existenţială" pe care o reprezintă criza migraţiei, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat american John Kerry, informează AFP.

13 feb, 2016 | ECONOMICA.net

"În mod absolut evident, SUA au un interes profund în succesul vostru (european), la fel ca în menţinerea unei Marii Britanii foarte puternice în cadrul unei UE puternice", a spus şeful diplomaţiei americane la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Potrivit lui Kerry, SUA vor ajuta Europa să facă faţă crizei migraţiei, criză care reprezintă o ameninţare "cvasi-existenţială" pentru continent. "SUA conştientizează natura cvasi-existenţială a acestei ameninţări pentru viaţa politică şi înţeleg ţesătura vieţii sociale din Europa", a spus şeful diplomaţiei americane.

"Tocmai de aceea ne vom ralia şi vom pune în funcţiune o misiune NATO pentru a închide o cale-cheie a migraţiei şi vă vom susţine şi de altă manieră pentru a stopa această maree, din cauza potenţialului său de a aduce atingere unităţii europene", a declarat Kerry cu referinţă la misiunea NATO de ajutorare în lupta împotriva traficanţilor de migranţi din Turcia în Grecia, pe Marea Egee.

"Nu spunem 'aceasta este problema voastră, nu a noastră'. Aceasta este (şi) problema noastră", a conchis şeful diplomaţiei americane pe marginea "celei mai grave crize umanitare din Europa de după cel de-Al Doilea Război mondial".

Ţările din UE au opinii diferite pe marginea acţiunilor care ar trebui luate în faţa afluxului a sute de mii de migranţi, majoritar sirieni. Germania insistă asupra unor cote de refugiaţi care să fie primiţi de ţările UE, poziţie respinsă de numeroase state membre.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO