1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Kerry: Reuniune între observatori ai SUA şi Rusiei pentru a discuta despre armistiţiul din Siria

Secretarul de stat american John Kerry a anunţat sâmbătă organizarea în cursul zilei a unor consultări americano-ruse privind încălcările armistiţiului în Siria, cu două zile înainte de reluarea în Elveţia a negocierilor de pace între opoziţie şi regimul de la Damasc, informează AFP, citată de Agerpres.

12 mar, 2016 | Agerpres

"Echipele noastre (de observatori) se vor întâlni astăzi cu cele ale Rusiei atât la Geneva, cât şi la Amman (...) în legătură cu aceste încălcări" ale armistiţiului, a declarat Kerry la baza militară Regele Khaled, în nordul Arabiei Saudite, unde a purtat discuţii cu oficiali saudiţi.

El a adăugat că va avea la rândul său o discuţie prin telefon cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în privinţa încălcărilor armistiţiului care, în opinia sa, nu ar trebui să împiedice organizarea negocierilor de pace.

"Nivelul violenţelor s-a redus cu 80-90%, ceea ce este extrem de semnificativ", a spus el, adăugând că regimul preşedintelui Bashar al-Assad nu ar trebui să se folosească de armistiţiu pentru a câştiga teren, în timp ce "ceilalţi (opoziţia - n.r.) încearcă de bună credinţă să îl respecte".

"Răbdarea are limite în această privinţă", a atras el atenţia.

Vineri, cel puţin cinci civili au fost ucişi şi zece răniţi în raiduri ale aviaţiei regimului asupra unui cartier rebel din oraşul Alep (nord), a precizat o organizaţie non-guvernamentală siriană, vorbind despre 'o încălcare gravă' a acordului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO