Kerry: SUA sunt profund interesate în menţinerea Marii Britanii în cadrul unei UE puternice

SUA sunt profund interesate în menţinerea Marii Britanii în cadrul unei UE puternice, dar care în prezent se confruntă cu ameninţarea "cvasi-existenţială" pe care o reprezintă criza migraţiei, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat american John Kerry, informează AFP.
Economica.net - sâm, 13 feb. 2016, 13:35
Kerry: SUA sunt profund interesate în menţinerea Marii Britanii în cadrul unei UE puternice

„În mod absolut evident, SUA au un interes profund în succesul vostru (european), la fel ca în menţinerea unei Marii Britanii foarte puternice în cadrul unei UE puternice”, a spus şeful diplomaţiei americane la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Potrivit lui Kerry, SUA vor ajuta Europa să facă faţă crizei migraţiei, criză care reprezintă o ameninţare „cvasi-existenţială” pentru continent. „SUA conştientizează natura cvasi-existenţială a acestei ameninţări pentru viaţa politică şi înţeleg ţesătura vieţii sociale din Europa”, a spus şeful diplomaţiei americane.

„Tocmai de aceea ne vom ralia şi vom pune în funcţiune o misiune NATO pentru a închide o cale-cheie a migraţiei şi vă vom susţine şi de altă manieră pentru a stopa această maree, din cauza potenţialului său de a aduce atingere unităţii europene”, a declarat Kerry cu referinţă la misiunea NATO de ajutorare în lupta împotriva traficanţilor de migranţi din Turcia în Grecia, pe Marea Egee.

„Nu spunem ‘aceasta este problema voastră, nu a noastră’. Aceasta este (şi) problema noastră”, a conchis şeful diplomaţiei americane pe marginea „celei mai grave crize umanitare din Europa de după cel de-Al Doilea Război mondial”.

Ţările din UE au opinii diferite pe marginea acţiunilor care ar trebui luate în faţa afluxului a sute de mii de migranţi, majoritar sirieni. Germania insistă asupra unor cote de refugiaţi care să fie primiţi de ţările UE, poziţie respinsă de numeroase state membre.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...