Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro

Kia Niro revine în atenție cu un nou aspect, mai modern, și cu performanțe superioare în special pentru versiunile electrice și PHEV.
Robert Stan - sâm, 21 mai 2022, 10:16
Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro

Urmând primei generații Niro, un model care a lansat gama de automobile electrificate Kia în Europa, noul model a fost complet modernizat pentru a emite pretenții fondate în competitivul segment al SUV-urilor compacte.

Pentru a ieși în evidență printre tot mai multele automobile electrificate disponibile în showroom-urile europene, Kia susține că s-a concentrat ca noul Niro „să îndeplinească cerințele cheie ale consumatorilor”.

Aspectul interior al noului Niro a fost conceput pentru a fi atât primitor, cât și intuitiv, în timp ce o experiență de condus orientată spre confort, ajutată de izolarea suplimentară a habitaclului pentru a combate zgomotul de pe drum și al sistemului de propulsie, se adaugă caracterului relaxant al automobilului.

Prin creșterea dimensiunilor exterioare ale vehiculului cu până la 65 mm în lungime și cu 20 mm în ampatament în comparație cu modelul anterior, Kia a creat un interior spațios și funcțional. Materialele sustenabile din cabină limitează și mai mult impactul automobilului asupra mediului.

Disponibil în configurații cu sisteme de propulsie hybrid electric (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și 100% electric (BEV), noul Niro permite în continuare clienților să aleagă o soluție care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

În timpul programului extins de dezvoltare al noului Niro, echipele de proiectare și inginerie Kia și-au propus să îmbunătățească caracteristicile de sustenabilitate ale modelului anterior, menținând o eficiență remarcabilă a consumului de combustibil și sporind în același timp autonomia în modul electric a modelelor Niro PHEV și Niro EV.

Noile modele Niro HEV și PHEV utilizează motorul GDI Kia Smartstream de 1.6 litri care încorporează o serie de soluții inovatoare concepute pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil. Prin creșterea presiunii sistemului de injecție a combustibilului, modificarea raportului de compresie al motorului, optimizarea rapoartelor cutiei de viteze, montarea de noi rulmenți cu bile cu frecare redusă și integrarea unei chiulase îmbunătățite cu o evacuare gândită pentru proprietăți de răcire îmbunătățite, noii șoferi de Niro se vor bucura de o economie de combustibil sporită în călătoriile fiecărei zi.

O eficiență sporită asigură și montarea celei de a doua generații a transmisiei inovatoare Kia cu șase trepte și dublu ambreiaj (6DCT). Înlăturând treapta de marșarier și preluând puterea de la motorul electric în locul celui cu ardere în timpul deplasării cu spatele, noua transmisie îmbunătățește în ansamblu eficiența consumului de combustibil cu 0,62% la versiunile HEV și PHEV.

Pe lângă faptul că ajută la reducerea emisiilor, transmisia este, de asemenea, mai rafinată și oferă performanțe mai mari pentru o experiență de condus mai plăcută.

Îmbunătățirile specifice noului Niro PHEV includ o baterie mai mare de 11,1 kWh, față de 8,9 kWh la modelul anterior, permițând o autonomie electrică de până la 65 km (conform ciclului combinat WLTP, în echiparea cu jante de 16 inch), ideală pentru majoritatea deplasărilor zilnice. De asemenea, echipa de ingineri Kia a optimizat modul de rulare EV al automobilului pentru a se asigura că noul Niro PHEV poate funcționa mai mult timp utilizând energie electrică, reducând în continuare emisiile și economisind combustibil. Automobilul introduce, de asemenea, sistemul opțional auxiliar de încălzire Positive Temperature Coefficient (PTC), de înaltă tensiune de 5,5 kWh, care permite automobilului să utilizeze energie electrică pentru mai mult timp în condiții de temperaturi scăzute.

Clienții care aleg noul Niro EV vor beneficia de o autonomie complet electrică de până la 460 km. Cu o putere disponibilă de 150 kW și un cuplu de 255 Nm, șoferii se vor putea deplasa fără efort și într-un mod rafinat în toate condițiile. Încărcarea bateriei modelului Niro EV este, de asemenea, rapidă și convenabilă, necesitând, conform oficialilor Kia, doar 43 de minute pentru o încărcare de la 10% la 80% în condiții optime, folosind un încărcător rapid.

Livrările europene ale noului Kia Niro sunt programate pentru trimestrul 3 al anului 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum PCE urmărit în mod special de Rezerva Federală, şi publicat cu câteva......
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...