KIA pregătește lansarea SUV-ului electric EV9 pentru finalul lunii martie

Coreenii de la KIA au detaliat astăzi elementele de design ale viitorului SUV electric EV9 care va debuta la finalul lui martie 2023.
Robert Stan - joi, 16 mart. 2023, 22:37
KIA pregătește lansarea SUV-ului electric EV9 pentru finalul lunii martie

Kia Corporation a dezvăluit imagini complete ale designului exterior și interior ale modelului Kia EV9, primul său SUV 100% electric cu trei rânduri de scaune. Conform producătorului, „Kia EV9 reprezintă un pas înainte crucial în călătoria companiei spre a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă”.

Prezența vizuală a modelului EV9 este inspirată de filozofia de design Kia „Opposites United”, care valorifică tensiunea creativă generată de valorile divergente ale naturii și modernității, pentru a oferi un întreg armonios. Designerii Kia au realizat o combinație unică de forme sculpturale și geometrie încrezătoare și asertivă, pentru a oferi un SUV contemporan și elegant.

„Kia EV9 deschide noi drumuri și are ca scop redefinirea standardelor de design, conectivitate, utilitate și responsabilitate pentru mediu. Modelul oferă clienților o propunere de o calitate excepțională și o perspectivă EV nouă în sectorul SUV-urilor de familie. Această nouă tipologie de automobil oferă experiențe instinctive și un confort excelent nu doar șoferului, ci tuturor ocupanților, prin utilizarea inovatoare a spațiului, tehnologiei și designului”, a declarat Karim Habib, vicepreședinte executiv și șef al centrului de design global Kia.

Ideologia „Bold for Nature”, care combină de elemente specifice, a jucat un rol cheie în dezvoltarea designului exterior al modelului EV9. Rezultatul este un automobil care îmbină fără efort aura incontestabilă a unei abilități robuste pentru toate condițiile de rulare, cu seninătatea unui automobil electric sofisticat care deschide noi drumuri pentru viitorul design al unui SUV electric.

Partea frontală a KIA EV9 este compusă din linii simple și suprafețe ale caroseriei curate, care emană încredere, claritate și calm în egală măsură. Accentuată de grila „Digital Pattern Lighting” și farurile verticale, semnătura de tip „Digital Tiger Face” a modelului EV9 conferă un aspect și o senzație vizionară și avangardistă.

„Digital Tiger Face” este formată din două grupuri de lămpi mici în formă de cub integrate în caroserie, adiacente fiecărui bloc optic. Luminile de zi inovatoare de tip LED „Star Map” ale modelului EV9 creează o nouă experiență de iluminare și oferă un model animat sofisticat de lumini.

În partea din spate a automobilului, liniile simple și curate ale hayonului, care sunt evidențiate de lămpile subțiri ce oglindesc designul celor din față, reflectă și mai mult prezența puternică și încrezătoare a modelului EV9.

Doar tehnologii și inovații care promovează interacțiuni pozitive

În privința designului interior, producătorul coreean susține că „Technology for Life”, parte a filosofiei de design Kia „Opposites United”, asigură că sunt create doar tehnologii și inovații care promovează interacțiuni pozitive, intuitive între oameni și mașini, realizând noi posibilități de mobilitate. Acestea le-au permis designerilor Kia să acorde prioritate spațiului, confortului și tehnologiei, reimaginând ceea ce poate oferi un SUV de familie.

Construit pe platforma E-GMP dezvoltată de Kia, SUV-ul cu ampatament lung și structură joasă a caroseriei oferă un spațiu interior generos pentru ca toți ocupanții să se conecteze și să se relaxeze într-un confort în stil „lounge” pe toate cele trei rânduri de scaune.

Kia a adunat opinii de la familii pentru a evalua configurațiile și caracteristicile scaunelor asigurându-se că modelul EV9 oferă spațiu, confort și experiență în mod egal pentru toți ocupanții, fără să-și concentreze toată atenția asupra șoferului.

Primul și al doilea rând de scaune se pot înclina simultan atunci când modelul EV9 se încarcă. Asta asigură un plus de comfort celor din automobil pe timpul așteptării.

Totodată, scaunele din al doilea rând pot fi rotite la 180 de grade, astfel încât ocupanții să poată interacționa cu cei care stau în al treilea rând de scaune.

În interiorul cabinei spațioase, luminoase și aerisite, KIA EV9 întruchipează un design simplu și elegant ușor de utilizat. Tabloul de bord plutitor se extinde de la volan până în centrul automobilului. Două ecrane touchscreen de 12,3 inchi integrate cu un display de 5 inch îmbunătățesc experiența digitală, oferind control fără efort asupra funcțiilor automobilului. Consola centrală este echipată cu opțiuni ample de depozitare, inclusiv un compartiment spațios situat la baza sa.

SUV-ul 100% electric Kia EV9 va avea premiera mondială la finalul lunii martie. Tot atunci vor fi dezvăluite și caracteristicile tehnice ale vehculului.

Citește și:
– Hyundai-Kia a depășit Renault-Nissan și Stellantis în clasamentul mondial al producătorilor auto

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...