1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Kiabi a închis patru din cele şase magazine. Vezi unde mai sunt deschise

Doar două magazine Kiabi din cele şase din România mai sunt deschise acum

 

07 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Retailerul de îmbrăcăminte francez, care a anunțat că va vinde cele șase magazine deschise în România, a închis deja patru magazine. ECONOMICA.NET scria luna trecută despre închiderea magazinului din Titan.

"La ora actuală, după închiderea magazinulzui din Titan, magazinele Orhideea şi cel din Constanţa şi-au închis uşile pe 31 august, iar magazinul de la Cluj Napoca s-a închis pe 4 septembrie", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Vanessa Vazzaz, purtătorul de cuvânt al Kiabi Franţa.

Doar magazinele din Militari şi Berceni mai sunt deschise. Aceasta nu a oferit detalii cu privire la vânzarea magazinelor şi dacă s-a găsit un cumpărător sau nu.

Kiabi a intrat pe piața din România în 2009, iar planul de expansiune prevedea ca până în 2014, retailerul să ajungă la o reţea de 20 de magazine în România și 400 de angajați. Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, magazinele Kiabi din România au generat în 2010 pierderi de peste 4,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de  peste 47,3 milioane de lei.

La sfârșitul lunii iulie, și retailerul elen Sprinder, care deține 17 magazine pe piața locală, și-a anunțat plecarea din România. Astfel, subsidiara românească, Sprider Stores, urmează să fie vândută către Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializată în retalul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est, la un prețul de 640.000 de euro.

Anul trecut, Sprider a înregistrat pe piața românească vânzări de 5,95 milioane de euro și pierderi de 3,2 milioane de euro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO