La ce universităţi de stat româneşti obţii două diplome în acelaşi timp

Economica.net vă prezintă câteva dintre cele mai puternice programe de studii organizate de universităţi publice din România, în parteneriat cu instituţii de învăţământ din străinătate, absolvite cu două diplome.
Cristina Şomănescu - mar, 29 ian. 2013, 22:16
La ce universităţi de stat româneşti obţii două diplome în acelaşi timp

Program de masterat „Dreptul european și dreptul internațional al afacerilor”, organizat de Universitatea din Bucureşti

Programul de masterat „Dreptul european și dreptul internațional al afacerilor” este oferit de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti în parteneriat cu Université Paris 1 din Franţa şi durează un an.
La absolvirea programului candidaţii obţin o diplomă de master din partea Universităţii Paris 1 şi o diplomă de master din partea Universităţii din Bucureşti.

Program de masterat „Politicile egalității de șanse în context românesc și european”, organizat de Universitatea din Bucureşti

Programul de masterat „Politicile egalității de șanse în context românesc și european” este organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti în parteneriat cu Université Toulouse 2 din Franţa.
Programul se întinde pe doi ani şi la absolvire candidaţi vor obţine o diplomă de master din partea Universităţii franceze şi o diplomă de master din partea Universităţii din Bucureşti.

 

Program de masterat „Politiques en Europe. Etats, frontières et societées”, organizat de Universitatea din Bucureşti

Programul de studii „Politiques en Europe. Etats, frontières et societées” este oferit de Facultatea de Științe Politice a Universităţii din Bucureşti, în parteneriat cu Ecole des hautes études en sciences sociales (EHESS) din Franța.
Programul se întinde pe doi ani şi la absolvire, candidaţi înrolaţi în program vor obţine o diplomă de master din partea Ecole des hautes études en sciences sociales şi o diplomă de master din partea Universităţii din Bucureşti.

Program de masterat „Modele de comunicare și relații publice”, organizat de Universitatea din Bucureşti

Programul de studii „Modele de comunicare și relații publice” este oferit de Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti în parteneriat cu Université Nancy 2 din Franța. Programul durează doi ani şi la absolvire candidaţii obţin două diplome de master: una din partea din Universităţii franceze şi o diplomă din partea Universităţii din Bucureşti.

Universitatea din Bucureşti organizează studii de licenţă în Drept, absolvite cu două diplome
Programul de studii de licenţă în Drept absolvit cu două diplome e oferit de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti în parteneriat cu Université Paris 1, Franța.
La absolvirea celor patru ani de studii, candidaţii vor obţine o diplomă de licenţă din partea Université Paris 1 şi o diplomă de licenţă din partea Universităţii din Bucureşti.

Licenţă în Pedagogie absolvită cu două diplome

Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bucureşti oferă în parteneriat cu VIA University College din Danemarca programul de studii de licenţă la absolvirea căruia candidaţii vor obţine o diplomă de licenţă din partea Universităţii din Danemarca şi o diplomă de licenţă din partea Universităţii din Bucureşti.

„Toate programele de studii enumerate sunt acreditate de ARACIS și de către agenții de evaluare a calității din țara de proveniență a universității în parteneriat cu care sunt organizate. În cadrul acestor programe, școlarizarea se poate face pe locuri fără taxă sau pe locuri cu taxă, taxele de studiu fiind aceleași ca în cazul programelor care oferă doar diploma Universității din București. Universitățile partenere nu percep o taxă suplimentară de școlarizare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mircea Sava, oficialul Biroului de Relaţii Publice a Universităţii din Bucureşti.

Programul de MBA Româno-Canadian, organizat de ASE

Programul este organizat de Facultatea de Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice, în colaborare cu Telfer School of Management din cadrul University of Ottawa din Canada.
La promovarea examenului de finalizare a studiilor se acordă diplomă de master – eliberată de ASE şi certificat de conformitate cu standardele canadiene referitoare la programele MBA.

Programul are triplă acreditare internaţională: AMBA, EQUIS, AACSB.

Durata studiilor este de doi ani universitari.
Programul costă 11.500 de euro şi sunt 50 de locuri disponibile. Detalii despre acest program găsiţi aici.

Programul de MBA Româno-German, organizat de ASE

Programul de masterat profesional de tip MBA Management antreprenorial este organizat de Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE Bucureşti, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Westfalia din Germania.

Recunoaştere internaţională
Programul de MBA Româno-German a fost acreditat internaţional de către Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) în anul 2007.
FIBAA este un organism de acreditare de referinţă pentru spaţiul de expresie germană (Germania, Austria, Elveţia), lider în domeniul acreditării academice în cele trei state antemenţionate.
La nivel naţional, programul este acreditat de către Agenţia de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), singurul organism abilitat să acrediteze programelor de studii universitare în România.

Diplome obţinute
La absolvirea programului, candidaţii vor obţine diploma de Master of Business Administration (MBA) din partea Universităţii de Ştiinţe Aplicate Westfaliana şi diplomă de master din partea Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Programul durează doi ani, costă 7.000 de euro şi are alocate 25 de locuri.

Programul de Executive MBA (EMBA), organizat de Universitatea din Bucureşti

Programul de EMBA este oferit de Universitatea Tiffin din SUA, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti.

Recunoaşterea programului
Universitatea Tiffin este acreditată de The American Association of Collegiate Business Schools and Programs iar programul de EMBA din Bucureşti este autorizat de The North Central Association – Commission on Accreditation and School Improvement.
Mai multe informaţii despre program găsiţi pe pagina oficială a programului.

Diplome obţinute
La absolvire, candidaţii vor obţine Diplomă de EMBA din partea Universităţii Tiffin, în cadrul unei ceremonii organizate la Universitatea Tiffin din Ohio, SUA. De asemenea, candidaţii vor primi din partea Universităţii din Bucureşti diplomă de Master în Administrarea Afacerilor (MBA).
Costul total al programului este de 18.200 euro, în care intră cuantumul taxei de şcolarizare şi preţul manualelor.

Program de MBA Româno-Francez, organizat de ASE

Programul este organizat de Conservatorul Naţional de Arte şi Meserii (CNAM) din Paris, în parteneriat cu ASE Bucureşti.

Ce diplome obţii la absolvire
La absolvirea programului de MBA vei obţine două diplome: diploma „Master of Business Administration”(MBA) , acordată de CNAM-Paris şi diploma de Master în Dezvoltarea economică a întreprinderii, acordată de ASE Bucureşti.

Programul se derulează pe parcursul a doi ani universitari, costă 4.400 de euro şi are de 50 de locuri disponibile.
Amănunte despre acest program găsiţi aici şi pe pagina oficială a programului.

Program de licenţă organizat de Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB Cluj) organizează un program de licenţă absolvit cu două diplome, în parteneriat cu Universitatea din Magdeburg din Germania.
Candidaţii vor studia primul an de facultate şi anul trei la UBB Cluj şi anul doi la Universitatea din Magdeburg. Candidaţii înrolaţi în acest program vor susţine examenul de diplomă în prezenţa unei comisii internaţionale, româno-germane.
Detalii, aici.

Precizare: lista întocmită de ECONOMICA.NET nu e exhaustivă.

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...