La cererea Apple, Foxconn mută în Vietnam o parte din producţia sa din China

Grupul informatic american Apple Inc a cerut contractorului taiwanez Foxconn să mute o parte din activităţile de asamblare de tablete iPad şi laptopuri MacBook din China în Vietnam, compania americană dorind astfel să reducă impactul unui război comercial dintre China şi SUA, a declarat, pentru Reuters, o sursă din apropierea acestui dosar.
Economica.net - joi, 26 nov. 2020, 13:24
La cererea Apple, Foxconn mută în Vietnam o parte din producţia sa din China

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Potrivit sursei citate de Reuters, Foxconn a început să construiască linii de asamblare pentru tablete iPad şi laptopuri MacBook la uzina sa din provincia Bac Giang, din nord-estul Vietnamului, urmând că acestea să devină operaţionale în prima jumătate a anului 2021. Noile linii din Vietnam vor prelua şi o parte din producţia realizată în prezent în China, a adăugat sursa, fără a preciza însă cât de mult din producţia realizată în China va fi transferată peste hotare.

„Este o decizie care vine la cererea Apple, care vrea să îşi diversifice producţia ca urmare a războiului comercial”, a spus sursa, sub protecţia anonimatului.

Marţi, grupul Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a anunţat că investeşte 270 milioane de dolari pentru a înfiinţa o nouă subsidiară, denumită FuKang Technology Co Ltd, o iniţiativă care potrivit surselor este destinată să sprijine expansiunea operaţiunilor grupului din Vietnam.

Potrivit firmei de cercetare TrendForce, în prezent toate tabletele iPad sunt asamblate în China, astfel că decizia Foxconn înseamnă că, pentru prima dată, tabletele iPad vor fi produse şi în afara Chinei.

În luna august a acestui an, preşedintele Foxconn, Liu Young-way, a declarat că războiul comercial dintre China şi SUA a împărţit lumea în două şi a adăugat că grupul taiwanez intenţionează să pună la punct „două lanţuri de aprovizionare separate”.

Alte firme care asamblează tablete iPad pentru Apple sunt firma taiwaneză Compal Electronics Inc şi cea chineză BYD Electronic International Co Ltd.

Te-ar mai putea interesa și
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, derulat de Guvernului Statelor Unite ale Americii, care ar permite......
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...