Lada Duster, primul „nou” model al AvtoVAZ după plecarea Renault. Revine și marca Moskvich

Un oficial din Ministerul rus al Industriei a anunțat că la uzinele AvtoVAZ va fi asamblat modelul Lada Duster.
Robert Stan - lun, 16 mai 2022, 17:56
Lada Duster, primul „nou” model al AvtoVAZ după plecarea Renault. Revine și marca Moskvich

Anunțul Renault că a vândut autorităților din Rusia atât uzina Renault de lângă Moscova, cât și uzinele AvtoVAZ – cu posibilitatea de a le redobândi în următorii șase ani – a lăsat mai multe întrebări decât răspunsuri. ei bine, la doar câteva ore după declarațiile șefilor Renault, oficialii ruși dezvăluie o parte dintre înțelegerile făcute cu grupul francez.

Conform lui Denis Pak, director Ministerului rus al Industriei și Comerțului însărcinat cu industria auto și ingineria feroviară, a anunțat astăzi postul de televiziune Rossiya 24 că AvtoVAZ va putea produce modelul Duster – asamblat anterior în Rusia sub marca Renault – cu brandul Lada.

„Aș dori să menționez posibilitatea producerii mașinilor Renault Duster la Avtovaz, dar sub marca Lada. S-a ajuns și la un acord în acest sens cu Renault”, a declarat oficialul rus.

Pak a menționat că mașina va fi produsă la uzina AvtoVAZ din Togliatti.

Anterior, Ministerul Rusiei de Industrie și Comerțului a anunțat că AvtoVAZ va continua să producă întreaga linie de mașini Lada. De asemenea, producătorul va efectua întreținerea mașinilor Renault pe piața rusă.

Tot astăzi, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, uzina preluată de municipalitate de la Renault va produce mașini sub marca istorică Moskvich.

Edilul a explicat că, după plecarea Renault, autoritățile orașului „nu pot permite” ca mii de angajați să rămână fără locuri de muncă. Sobyanin a adăugat că vor încerca să păstreze cea mai mare parte a echipei care lucrează direct la fabrică și subcontractanții acesteia.

Totodată, Kamaz va deveni principalul partener tehnologic al uzinei Moskvich. În prima etapă, va fi reorganizată producția de mașini cu motor cu ardere internă, iar în viitor ar putea fi produse chiar vehicule electrice.

Sobyanin a mai precizat că, împreună cu Kamaz și Ministerul Industriei și Comerțului, se lucrează pentru a produce un număr cât mai mare de componente auto în Rusia.

Potrivit acestuia, fabrica de automobile de lângă Moscova are o istorie lungă și glorioasă. În urmă cu aproape 100 de ani a început să construiască mașini Ford. Apoi, zeci de ani, aici au fost produse mașini Moskvici. Din 1998, fabrica cooperează cu Renault, pentru modelele Logan, Duster și Sandero.

În acest context, același Denis Pak, director în Ministerul Industriei și Comerțului, a explicat că „Guvernul de la Moscova a preluat conducerea fostei fabrici de mașini Renault Rusia, iar acesta se va numi acum Uzina de automobile Moskvich din Moscova. Cred că în viitorul apropiat guvernul, împreună cu conducerea fabricii, ne vor prezenta detalii. Ne așteptăm să începem producția în acest an”.

Dacă susțin că la uzina Renault din Moscova vor fi produse mașini Moskvich, iar la cele ale AvtoVAZ modelele Lada deja cunoscute, plus „noul” SUV Lada Duster, oficialii ruși nu par să știe încă și cum vor fi realizate aceste deziderate.

Denis Pak nu a putut menționa la postul tv Rossiya-24 decât că strategia va fi prezentată „în curând”.

„Cred că în viitorul apropiat noua conducere a AvtoVAZ, care o va înlocui pe cea franceză, va prezenta o nouă strategie de dezvoltare ținând cont de acordurile existente”, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. Compania mai are birouri în Polonia, Slovacia și Ungaria....
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze ...
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...