Lada Duster, primul „nou” model al AvtoVAZ după plecarea Renault. Revine și marca Moskvich

Un oficial din Ministerul rus al Industriei a anunțat că la uzinele AvtoVAZ va fi asamblat modelul Lada Duster.
Robert Stan - lun, 16 mai 2022, 17:56
Lada Duster, primul „nou” model al AvtoVAZ după plecarea Renault. Revine și marca Moskvich

Anunțul Renault că a vândut autorităților din Rusia atât uzina Renault de lângă Moscova, cât și uzinele AvtoVAZ – cu posibilitatea de a le redobândi în următorii șase ani – a lăsat mai multe întrebări decât răspunsuri. ei bine, la doar câteva ore după declarațiile șefilor Renault, oficialii ruși dezvăluie o parte dintre înțelegerile făcute cu grupul francez.

Conform lui Denis Pak, director Ministerului rus al Industriei și Comerțului însărcinat cu industria auto și ingineria feroviară, a anunțat astăzi postul de televiziune Rossiya 24 că AvtoVAZ va putea produce modelul Duster – asamblat anterior în Rusia sub marca Renault – cu brandul Lada.

„Aș dori să menționez posibilitatea producerii mașinilor Renault Duster la Avtovaz, dar sub marca Lada. S-a ajuns și la un acord în acest sens cu Renault”, a declarat oficialul rus.

Pak a menționat că mașina va fi produsă la uzina AvtoVAZ din Togliatti.

Anterior, Ministerul Rusiei de Industrie și Comerțului a anunțat că AvtoVAZ va continua să producă întreaga linie de mașini Lada. De asemenea, producătorul va efectua întreținerea mașinilor Renault pe piața rusă.

Tot astăzi, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, uzina preluată de municipalitate de la Renault va produce mașini sub marca istorică Moskvich.

Edilul a explicat că, după plecarea Renault, autoritățile orașului „nu pot permite” ca mii de angajați să rămână fără locuri de muncă. Sobyanin a adăugat că vor încerca să păstreze cea mai mare parte a echipei care lucrează direct la fabrică și subcontractanții acesteia.

Totodată, Kamaz va deveni principalul partener tehnologic al uzinei Moskvich. În prima etapă, va fi reorganizată producția de mașini cu motor cu ardere internă, iar în viitor ar putea fi produse chiar vehicule electrice.

Sobyanin a mai precizat că, împreună cu Kamaz și Ministerul Industriei și Comerțului, se lucrează pentru a produce un număr cât mai mare de componente auto în Rusia.

Potrivit acestuia, fabrica de automobile de lângă Moscova are o istorie lungă și glorioasă. În urmă cu aproape 100 de ani a început să construiască mașini Ford. Apoi, zeci de ani, aici au fost produse mașini Moskvici. Din 1998, fabrica cooperează cu Renault, pentru modelele Logan, Duster și Sandero.

În acest context, același Denis Pak, director în Ministerul Industriei și Comerțului, a explicat că „Guvernul de la Moscova a preluat conducerea fostei fabrici de mașini Renault Rusia, iar acesta se va numi acum Uzina de automobile Moskvich din Moscova. Cred că în viitorul apropiat guvernul, împreună cu conducerea fabricii, ne vor prezenta detalii. Ne așteptăm să începem producția în acest an”.

Dacă susțin că la uzina Renault din Moscova vor fi produse mașini Moskvich, iar la cele ale AvtoVAZ modelele Lada deja cunoscute, plus „noul” SUV Lada Duster, oficialii ruși nu par să știe încă și cum vor fi realizate aceste deziderate.

Denis Pak nu a putut menționa la postul tv Rossiya-24 decât că strategia va fi prezentată „în curând”.

„Cred că în viitorul apropiat noua conducere a AvtoVAZ, care o va înlocui pe cea franceză, va prezenta o nouă strategie de dezvoltare ținând cont de acordurile existente”, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii precum buyback sau plata în rate
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii ...
Vodafone lansează platforma comercială EasyTech, care aduce o gamă extinsă de produse atât în magazinul online, cât și în magazinele fizice, cu noi dispozitive, de la electronice și......
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
Astăzi, se înmagazinează pentru iarnă jumătate din producția internă de gaze a țării, în condițiile în care gradul ...
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
ROBOR creşte şi marţi, 5 iulie 2022, şi atinge noi recorduri.
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători a anunțat marți că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de ...