Lamborghini intră în era plug-in hybrid cu Revuelto. Și cu un preț de circa 500.000 de euro

Italienii de la Lamborghini au prezentat Revuelto, primul plug-in hybrid din istoria mărcii. Motoarele sale dezvoltă 1001 CP.
Robert Stan - vin, 31 mart. 2023, 16:46
Lamborghini intră în era plug-in hybrid cu Revuelto. Și cu un preț de circa 500.000 de euro

Lamborghini accelerează către electrificare prin lansarea modelului Revuelto, înlocuitorul cunoscutului Aventador. Pentru a își îndeplini cu brio dificila sarcină de a face uitat Aventador, noul vehicul supersport ascunde sub capotă nu unul ci patru motoare, dintre care trei sunt electrice.

Uzina termică de forță este un V12 de 6.5 litri care dezvoltă 813 CP, iar ajutoarele electrice care urcă puterea la peste 1000 CP sunt distribuite două pe puntea din față și unul integrat în noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt trepte. Bateria de doar 3,8 kWh și-a făcut loc în ceea ce, de la spectaculosul Countach și până acum, se numea tunelul transmisiei.

Grație acestui sistem de propulsie, Lamborghini Revuelto accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde. Cu 0,3 secunde mai rapid decât Aventador. Viteza maximă a noului taur furios Lamborgini – este cunoscut faptul că numele modelelor mărcii italiene sunt împrumutate de la vedete ale coridelor spaniole – este de 350 km/h.

Cum capacitatea bateriei este foarte redusă pentru un hibrid cu încărcare la priză distanța parcursă fără a utiliza motorul termic este de așteptat să fie de doar câțiva kilometri, însă inginerii italieni au găsit soluția de a „păcăli” legislația astfel încât Lamborghini Revuelto să poată pătrunde chiar și în zonele restricționate doar pentru mașini electrice.

În modul Citta, mașina folosește doar cele două motoare electrice din față și, în momentul în care bateriile nu mai au suficientă energie, motorul termic pornește devenind astfel un generator care nu acționează niciun moment roțile. În acest context, chiar dacă motorul termic emite CO2, acesta nu este folosit pentru deplasare și, deci, mașina este considerată „electrică”.

În afara modului Citta, destinat exclusiv deplasărilor cu viteză redusă prin orașe, șoferul poate alege modurile de deplasare Strada, Sport sau Corsa, mult mai apropiate de spiritul Lamborghini.

„Noul Revuelto este o piatră de hotar în istoria Lamborghini și un pilon important în strategia noastră de electrificare a Direzione Cor Tauri. Este o mașină unică și inovatoare, dar, în același timp, fidelă ADN-ului nostru – V12 este un simbol emblematic al moștenirii și istoriei noastre super-sportive. Revuelto s-a născut pentru a sparge tiparele, combinând un nou motor cu 12 cilindri cu tehnologia hibridă, creând echilibrul perfect între oferirea emoției pe care și-o doresc clienții noștri cu necesitatea de a reduce emisiile”, a declarat Stephan Winkelmann, președinte și CEO Lamborghini.

Totodată, cum performanțele și tehnologia de ultimă oră costă, șeful mărcii italiene a dezvăluit că doritorii se pot aștepta la un preț de circa 500.000 de euro și la o livrare către finalul anului. Asta dacă se află printre norocoșii care au comandat mașina fără a ști nimic despre ea, pentru că producția a fost deja vândută pentru următorii doi ani.

Tot șeful Lamborghini a dezvăluit că, după mild-hybrid-ul Sian și plug-in hybrid-ul Revuelto, modelul Huracan și chiar SUV-ul Urus vor primi sisteme hibride de propulsie până la sfârșitul anului 2024.

Citește și:
– Lamborghini a prezentat Invencible și Autentica

Te-ar mai putea interesa și
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet....
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto ...
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...