1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

News

Legea salarizării bugetarilor: SNFP îi cere premierului Cioloş o serie de clarificări cu privire la Ordonaţa 20

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) îi solicită premierului Dacian Cioloş o serie de clarificări cu privire la Ordonanţa 20/2016, având în vedere că autorităţi ale statului au interpretări diferite în aplicarea acesteia, în caz contrar fiind posibilă declanşarea unor conflicte de muncă, se arată într-o scrisoare deschisă a Sindicatului transmisă Guvernului.

26 aug, 2016 | Agerpres

'Suntem profund îngrijoraţi de faptul că, până la această dată, Guvernul României nu şi-a exprimat oficial punctul de vedere, printr-o notă de interpretare oficială, pe care Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a cerut-o cu privire la aplicarea dispoziţiilor art.3.1 alin.(1) din OUG 20/2016. (...) Observăm că, în mod deliberat, nu se clarifică 3 aspecte de importanţă majoră, precum termenul de funcţie publică similară (aşa cum bine ştiţi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are o opinie diferită a acestui termen faţă de Ministerul Muncii), salariul stabilit (cine 'stabileşte' salariul dacă nu legea?) şi un al treilea aspect de clarificat este definiţia instituţiei publice (Ministerul Finanţelor Publice având o altă viziune în definirea instituţiei decât Ministerul Muncii)', se menţionează în scrisoare.

Potrivit documentului, deşi s-a emis HG nr.582/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 31 alin.(2), (3), şi (8), art.33 şi 34 din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, reprezentanţii sindicatului constată că, în continuare, personalul administraţiei publice poate fi ignorat de către propriul angajator atunci când reglementează drepturile salariale ale acestuia.

'Mesajul nostru se doreşte a fi un serios semnal de alarmă care să atragă atenţia Guvernului asupra gravităţii situaţiei create de la nivelul instituţiilor publice şi a personalului încadrat prin interpretarea defectuoasă a dispoziţiilor art 31 alin.(1) din OUG nr. 20/2016', se mai arată în scrisoarea citată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO