Liderii PSD se întrunesc din nou în şedinţă pentru a decide înlocuitorii miniştrilor demisionari. Ce nume sunt vehiculate

Liderii de la centru şi din teritoriu ai PSD se vor reuni vineri într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) începând cu ora 13:00 pentru a decide cine îi va înlocui pe cei trei miniştri demisionari Sevil Shhaideh (Ministerul Dezvoltării), Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) şi Răzvan Cuc (Ministerul Transporturilor). Ca posibili înlocuitori au fost vehiculate nume precum Marcel Ciolacu, Gabriel Vlase, Mihaela Popa şi chiar Sorin Grindeanu.
Economica.net - vin, 13 oct. 2017, 08:12
Liderii PSD se întrunesc din nou în şedinţă pentru a decide înlocuitorii miniştrilor demisionari. Ce nume sunt vehiculate

Cel mai disputat minister este cel al Dezvoltării Regionale, condus până acum de Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD ar dori să îşi menţină influenţa asupra acestui minister prin care sunt împărţiţi banii în teritoriu şi care îi permite astfel să îşi fidelizeze baza partidului.

Primul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul Dezvoltării Regionale a fost cel al vicepremierului Marcel Ciolacu şi el un apropiat al liderului PSD, dar care, în ultimele zile, a fost mai mult alături de Mihai Tudose căruia i-a cerut insistent să nu demisioneze de la şefia Guvernului. Ciolacu este în prezent vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose şi conduce organizaţia PSD Buzău.

Un al doilea nume pentru Ministerul Dezvoltării apărut pe surse, deşi o variantă puţin credibilă, este cel al fostului premier Sorin Grindeanu. Acesta ar fi fost propus să preia ministerul de la Sevil Shhaideh chiar de către prim-ministrul Mihai Tudose. Site-ul Hotnews.ro a publicat vineri dimineaţă un al treilea posibil viitor ministru al Dezvoltării Regionale: Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa.

În ceea ce priveşte înlocuitorul lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor, acesta ar putea fi, potrivit unor surse social-democrate, Gabriel Vlase, vicepreşedinte PSD. Numele său a fost discutat inclusiv în şedinţa CExN de joi seară, dar Liviu Dragnea s-a opus vehement numirii lui Vlase în Guvern deoarece acesta este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

De altfel, numele lui Gabriel Vlase a apărut în „Dosarul retrocedărilor”, în care Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată, dar vicepreşedintele PSD a negat că ar avea vreo legătură cu acest dosar.

Decizia finală în privinţa desemnării înlocuitorilor celor trei miniştri demisionari social-democraţi va fi luată în cadrul şedinţei CExN, programată să înceapă la ora 13:00 la sediul central al PSD.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...