Lista completă de taxe și impozite jocuri de noroc în 2024

În 2024, industria jocurilor de noroc în România se confruntă cu schimbări semnificative în ceea ce privește taxele și impozitele. Aceste schimbări au un impact direct asupra jucătorilor și operatorilor, fiind esențiale pentru conformitatea fiscală și legală.
Ion Dobreanu - joi, 04 ian. 2024, 10:13
Lista completă de taxe și impozite jocuri de noroc în 2024

Impozitarea câștigurilor realizate la jocuri de noroc online

Impozitul pentru câștigurile realizate din jocuri de noroc online se reține la sursă. Asta înseamnă că jucătorul nu trebuie să depună nici o declarație și nici să-și bată capul să calculeze impozitul datorat, întrucât operatorii de jocuri de noroc sunt obligați să facă asta în mod automat.

Conform BlogDePariuri.ro, pragurile de impozitare sunt structurate în trei niveluri: 3% pentru sume până la 10.000 lei, un impozit fix plus 20% pentru sume între 10.001 și 66.750 lei, și un impozit fix plus 40% pentru sume peste 66.750 lei.

Taxe inițiale la pariuri și jocuri de cazinou

Pentru pariurile offline, aceleași praguri de impozitare sunt aplicabile. În plus, există o taxă de 5% din miza fiecărui pariu plasat la agențiile terestre. Asta înseamnă că atunci când o persoană joacă 100 RON, miza pe care o va regăsi pe bilet (care se va multiplica cu cota totală pentru a oferi potențialul câștig) va fi de doar 95 RON.

Online, se aplică o taxă de 2% din fiecare depunere, cunoscută sub numele de „taxa pe viciu”. Avantajul este că această se plătește doar la depunere, nu și la fiecare bilet jucat ulterior. De asemenea, anumiți operatori de jocurile de noroc online care sunt licențiați la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) aleg să suporte ei acest cost, oferindu-le jucătorilor depunerile întregi.

Desigur, mai pot exista și alte taxe, cum ar fi comisioanele percepute pentru retrageri multiple într-o zi sau taxe bancare pentru transferuri către operatori.

Reglementări noi adoptate de senat

Recent, Senatul României a adoptat Ordonanța de Urgență 20/2023, care aduce modificări importante în domeniul jocurilor de noroc și al funcționării ONJN. Printre prevederile acesteia se numără creșterea taxelor de licență, interzicerea servirii băuturilor alcoolice în locații de jocuri de noroc, înființarea unui registru pentru companii, și impunerea de garanții financiare majorate pentru operatori.

De asemenea, operatorii trebuie să aibă sediul social în România. Amendamentele propuse pentru protecția persoanelor vulnerabile la dependența de jocuri de noroc au fost respinse, cu accentul pus pe aspectul fiscal, informează desteptarea.ro.

Schimbările din ultimul an, privind taxele și impozitele pentru jocurile de noroc în România, subliniază o evoluție semnificativă în cadrul acestei industrii. Aceste ajustări fiscale nu numai că influențează modul în care jucătorii și operatorii își gestionează finanțele, dar reflectă și o tendință globală de intensificare a reglementărilor în domeniul jocurilor de noroc.

În plus, cu adoptarea OUG 20/2023, este clar că se pune mai mult accentul pe responsabilitatea socială și pe conformitatea legală a operatorilor, aspecte care marchează o etapă importantă în ceea ce privește maturizarea industriei autohtone de jocuri de noroc.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de duminică, în timp ce la Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un......
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...