Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi. S-au subscris deja un milion de acţiuni

LISTARE ELECTRICA. S-au dat deja ordine de cumpărare a mai mult de un milion de acţiuni în oferta publică primară iniţială de vânzare acţiuni 'Electrica' SA. Primele 10 milioane de acţiuni au alocarea garantată. Oferta se va derula în perioada 16 - 25 iunie 2014, potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.
Economica.net - lun, 16 iun. 2014, 05:23
Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi. S-au subscris deja un milion de acţiuni

LISTARE ELECTRICA. La ora 9,40 se dăduseră deja ordine de cumpărare a peste 950.000 de acţiuni Electrica, în cadrul ofertei publice iniţiale de vânzare acţiuni emise de societatea ELECTRICA. 10 minute mai târziu subscrierile depăşiseră un milion de acţiuni.

În acest ritm, astăzi s-ar putea subscrie toate cele 10 milioane de acţiuni a căror achiziţie este garantată, indiferent de cât de mare este cererea (adică fără alocare pro-rata, în funcţie de gradul se subscrere). Restul până la 12,4 milioane de acţiuni, câte sunt rezervate toată tranşa investitorilor, s-ar putea vinde cu un discount de 5% faţă de preţul de adjudecare al ofertei.

Conform prospectului de emisiune a acţiunilor, limita minimă de preţ pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/acţiune, iar maximul de listare se ridică la 13,5 lei/acţiune.

Citeste si: Cum se va stabili preţul final de vânzare a acţiunilor Electrica. Alte detalii din prospectul ofertei

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 11 iunie, un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ”Electrica” – SA Bucureşti.

‘(..) Dacă mergem pe minim, dar sigur ne dorim să depăşim acest minim, societatea poate să obţină, se va lista numai dacă va obţine minim aproximativ 435 de milioane de euro’, a afirmat, miercuri, la finalul şedinţei săptămânale de Guvern, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Ulterior adoptării deciziei în Guvern şi acordului de listare al ASF, până pe 26 iunie va fi derulat un road show care include şi Londra, iar data listării efective va fi în jur de 3 iulie.

‘Am stabilit de asemenea care vor fi tranşele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii instituţionali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim şi am aprobat un procent de 15% însă care ar putea să crească până la 22% dacă va exista interes din partea micilor investitori de retail’, a explicat ministrul, adăugând că în prezent Electrica este o societate cu o situaţie financiară foarte bună care a recuperat o parte importantă din sumele restante de la CFR Marfă.

Citeste si: Privatizarea anului. Primele pariuri pe preţul acţiunilor Electrica la Bursă

Nicolescu a mai precizat că micii investitori pot să cumpere acţiuni Electrica, în principal de la sucursalele băncilor care au fost implicate în listare.

Aceştia achiziţiona între 250 şi 1.000 de acţiuni garantat, urmând ca cei care cumpără peste 1.000 de acţiuni să primească prorata în funcţie de gradul de subscriere. Totodată, vor fi discounturi de 5 % pentru cei care vor cumpăra între 1.000 şi 20.000 de acţiuni în prima săptămână.

Citeste si: Discount de 5% în prima săptămână în oferta Electrica. Se derulează în perioada 16 – 25 iunie

Citeste si: Investitorii mici vor subscrie acţiunile Electrica la preţul maxim, dar vor plăti preţul final, mai mic

Citeste si: Câştiguri de până la 40% din pariurile pe acţiunile energetice ale Statului, cotate la Bursă până acum

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală prin intermediul bursei
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală ...
Există în România un exces de economisire bancară, care poate să meargă spre economia reală românească prin intermediul pieţei de capital, a afirmat miercuri, Cristian Popa, membru în......
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, ...
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social ...
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
Grupul danez LEGO și-a făcut publice astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele șase luni ale anului, ...