Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi. S-au subscris deja un milion de acţiuni

LISTARE ELECTRICA. S-au dat deja ordine de cumpărare a mai mult de un milion de acţiuni în oferta publică primară iniţială de vânzare acţiuni 'Electrica' SA. Primele 10 milioane de acţiuni au alocarea garantată. Oferta se va derula în perioada 16 - 25 iunie 2014, potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.
Economica.net - lun, 16 iun. 2014, 05:23
Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi. S-au subscris deja un milion de acţiuni

LISTARE ELECTRICA. La ora 9,40 se dăduseră deja ordine de cumpărare a peste 950.000 de acţiuni Electrica, în cadrul ofertei publice iniţiale de vânzare acţiuni emise de societatea ELECTRICA. 10 minute mai târziu subscrierile depăşiseră un milion de acţiuni.

În acest ritm, astăzi s-ar putea subscrie toate cele 10 milioane de acţiuni a căror achiziţie este garantată, indiferent de cât de mare este cererea (adică fără alocare pro-rata, în funcţie de gradul se subscrere). Restul până la 12,4 milioane de acţiuni, câte sunt rezervate toată tranşa investitorilor, s-ar putea vinde cu un discount de 5% faţă de preţul de adjudecare al ofertei.

Conform prospectului de emisiune a acţiunilor, limita minimă de preţ pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/acţiune, iar maximul de listare se ridică la 13,5 lei/acţiune.

Citeste si: Cum se va stabili preţul final de vânzare a acţiunilor Electrica. Alte detalii din prospectul ofertei

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 11 iunie, un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ”Electrica” – SA Bucureşti.

‘(..) Dacă mergem pe minim, dar sigur ne dorim să depăşim acest minim, societatea poate să obţină, se va lista numai dacă va obţine minim aproximativ 435 de milioane de euro’, a afirmat, miercuri, la finalul şedinţei săptămânale de Guvern, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Ulterior adoptării deciziei în Guvern şi acordului de listare al ASF, până pe 26 iunie va fi derulat un road show care include şi Londra, iar data listării efective va fi în jur de 3 iulie.

‘Am stabilit de asemenea care vor fi tranşele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii instituţionali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim şi am aprobat un procent de 15% însă care ar putea să crească până la 22% dacă va exista interes din partea micilor investitori de retail’, a explicat ministrul, adăugând că în prezent Electrica este o societate cu o situaţie financiară foarte bună care a recuperat o parte importantă din sumele restante de la CFR Marfă.

Citeste si: Privatizarea anului. Primele pariuri pe preţul acţiunilor Electrica la Bursă

Nicolescu a mai precizat că micii investitori pot să cumpere acţiuni Electrica, în principal de la sucursalele băncilor care au fost implicate în listare.

Aceştia achiziţiona între 250 şi 1.000 de acţiuni garantat, urmând ca cei care cumpără peste 1.000 de acţiuni să primească prorata în funcţie de gradul de subscriere. Totodată, vor fi discounturi de 5 % pentru cei care vor cumpăra între 1.000 şi 20.000 de acţiuni în prima săptămână.

Citeste si: Discount de 5% în prima săptămână în oferta Electrica. Se derulează în perioada 16 – 25 iunie

Citeste si: Investitorii mici vor subscrie acţiunile Electrica la preţul maxim, dar vor plăti preţul final, mai mic

Citeste si: Câştiguri de până la 40% din pariurile pe acţiunile energetice ale Statului, cotate la Bursă până acum

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...