LIVE BUSINESS – Un nou parc în Bucureşti şi noi sensuri unice în Militari şi Drumul Taberei

În Sectorul 6 au fost finalizate două studii de trafic în cele două mari cartiere, Drumul Taberei şi Militari, cu intenţia de a introduce sensuri unice pe străduţele din interiorul cartierelor, a anunţat Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6, în cadrul conferinţei Live Business Economica. 
Economica.net - mar, 24 oct. 2017, 09:41
LIVE BUSINESS - Un nou parc în Bucureşti şi noi sensuri unice în Militari şi Drumul Taberei

„Am demarat procedurile pentru a face concesiunea tuturor terenurilor publice pe care să le transformăm în spaţii verzi. De exemplu, pe un teren de aproape 4 hectare de pe Bulevardul Timişoara există acum autobaza companiilor de salubritate Urban şi REBU”, a spus Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6.

Declaraţii Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6

În Sectorul 6 am finalizat două studii de trafic în cele două mari cartiere, Drumul Taberei şi Militari, cu intenţia de a introduce sensuri unice pe străduţele din interiorul cartierelor. Ţintim două obiective. Primul se referă la realizarea de locuri de parcare şi eliberarea trotuarelor. Cel de-al doilea, la fludiizarea traficului pentru ca inclusiv în zonele din cartiere unde avem unităţi de învăţământ problemele se complică atunci când copiii sunt duşi şi preluaţi de la scoli.
Categoric, atenţia noastră se îndreaptă şi către construirea de noi locuri de parcare. Acolo unde am identificat terenuri disponibile şi pretabile construirii de noi locuri de parcare, aceste proiecte au fost implementate şi finalizate.

Sectorul 6 reprezintă poarta de ieşire din Bucureşti către autostradă în zona de Vest. Ne gândim foarte serios că pe bulevardul Iuliu Maniu, care în orele de vârf ridică mari probleme, pe de o parte să realizăm acele locuri de parcare astfel încât cei care accesează zonele centrale să nu mai intre cu maşina, ci să meargă cu metroul şi RATB. Deja pe Iuliu Maniu, începând din iunie 2017, funcţioneaza un sistem de management inteligent de semaforizare. De la o oră de stat în trafic pe Iuliu Maniu, timpul a fost redus la 35-40 de minute. Nu este suficient, dar este un prim pas.

Mai avem şi cele 2 proiecte principale pentru fluidizarea traficului, mă refer la Prelungirea Ghencea si Podul Ciurel, cu accesul din Splaiul Independenţei către A1, iar pentru aceste două proiecte mâine o comisie de la Primăria Capitalei va face primele discuţii pentru modificarea PUZ pentru Sectorul 6, astfel încât pe de o parte la nivelul Prelungirii Ghencea să fie implementat corect proiectul, inclusiv cu transport în comun, respectiv tramvai, iar pentru Podul Ciurel şi artera către Autostrada A1, să fie definitivată zona unde se va face legătura cu Splaiul Indepdnenţei. Deja s-a identificat o soluţie prin care exproprierile vor fi la nivel foarte redus, de la peste 150 la 10-15 exproprieri, economie de timp şi de bani.

Am demarat procedurile pentru a face concesiunea tuturor terenurilor publice pe care să le transformăm în spaţii verzi. De exemplu, pe un teren de aproape 4 hectare de pe Bulevardul Timişoara există acum autobaza companiilor de salubritate Urban şi REBU. Absolut anormal să existe în zonă un parc auto cu maşini care transportă deşeuri. Acel teren va fi reconvertit într-un parc.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
 Grupul francez de telecomunicaţii Orange şi rivalul britanic Vodafone, companii prezente şi pe piaţa din România, ...
Premierul a dat asigurări că Legea bugetului de stat va fi trimisă în Parlament până la 20 decembrie – Stroe PNL
Premierul a dat asigurări că Legea bugetului de stat va fi trimisă în Parlament până la 20 decembrie – Stroe PNL
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că, până la ...
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere Immofinanz AG, cu proprietăți de 800 de milioane de euro în România
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere ...
Mișcare surpriză pe piața imobiliară din regiune. Miliardarul ceh Radovan Vitek, care deține CPI Property Group (CPIPG), ...