Liviu Tudor pregătește terenul pentru un proiect rezidential aproape de Parcul Carol

Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de clădiri de birouri, face trecerea spre rezidențial și pregătește terenul pentru apartamente într-o zonă cu potențial din București.
Andrada Ghira - mie, 20 ian. 2021, 19:22
Liviu Tudor pregătește terenul pentru un proiect rezidential aproape de Parcul Carol

Prefabricate Vest, companie deținută de Genesis Development Offices și Liviu Tudor, are din toamna anului trecut un certificat de urbanism pentru terenul din Spătaru Preda numărul 8, în apropierea mallului Liberty Center. Aici se vor putea construi blocuri înalte de 12 etaje.

Contactat de ECONOMICA.NET, omul de afaceri nu a dorit să ofere, pentru moment, mai multe detalii despre acest proiect. Recent, Ziarul Financiar relata că Liviu Tudor a cumpărat terenul fostei fabrici Inscut din zona Preciziei din Capitală, acolo unde mai deține și clădirile de birouri și complexul studențesc West Gate, și pe care are în plan tot construcția de locuințe.

Este un pas important pe care omul de afaceri îl face către rezidențial, asta după ce sectorul birourilor a fost puternic afectat de pandemie. Rezidențialul, în schimb, a înregistrat în continuare o cerere puternică și creșteri modeste ale prețurilor în 2020, potrivit consultanților Colliers International România.

Zona este cu potențial, încă nedezvoltată imobiliar, unde sunt fie terenuri goale, fie depozite. Sunt investitori care au cumpărat terenurile dinainte de criză, însă nu s-a săpat nicio fundație. Un exemplu în acest sens sunt spaniolii de la Gea Prasa, care dețin terenul fostei fabrici Muntenia, și unde aveau în plan construcția a circa 2.000 de locuințe.

Tot planuri pentru locuințe are și SIF Moldova pe terenul din Spătarul Preda numărul 5, pentru care explorează și varianta vânzării. Un alt teren cu potențial de dezvoltare este cel al fostei fabrici de ciocolată Excelent.

Pe terenul fostei fabrici de pile Fapiro a fost construit un magazin Kaufland, un teren deținut de Pepsi România a fost cumpărat și transformat în magazin Lidl, iar terenul fostei fabrici Industria Iutei a fost cumpărat de Dedeman.

Dezvoltatorii Militari Residence vin și ei cu un proiect în zonă și construiesc cinci blocuri pe un teren cumpărat de la Telekom. 

Te-ar mai putea interesa și
Cum să alegi cea mai bună ofertă de energie electrică. Scurt ghid ANRE. VIDEO
Cum să alegi cea mai bună ofertă de energie electrică. Scurt ghid ANRE. VIDEO
Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a publicat un tutorial video scurt în care arată cum se folosește comparatorul de tarife, un instrument foarte util pentru a alege cea mai...
O treime din firmele din România se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani – studiu
O treime din firmele din România se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani – studiu
Mai mult de o treime din firmele din România – 35% – se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani, arată rezultatele ...
Prima Development Group a finalizat primul proiect de locuințe din București
Prima Development Group a finalizat primul proiect de locuințe din București
Prima Development Group, este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea, a anunțat finalizarea primului proiect rezidențial ...
Ce urmează după Coronavirus – Comisarul UE pentru locuri de muncă atenţionează asupra unei potenţiale crize sociale după pandemie
Ce urmează după Coronavirus – Comisarul UE pentru locuri de muncă atenţionează asupra unei potenţiale crize sociale ...
Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a atenţionat asupra unei potenţiale ...