Locic: Din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI

Omul de afaceri Marius Locic a afirmat, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea sa în libertate, că intră în politică, criticând totodată faptul că "grupuri din SRI dau informaţii false" DIICOT şi DNA.
Economica.net - Dum, 16 dec. 2012, 10:14
Locic: Din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI

„Sunt foarte multe abuzuri, din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informaţii false”, a spus Locic, subliniind, de asemenea, că niciodată nu a crezut că un contract de reprezentare juridică pote fi interpretat drept mită.

Procurorii DIICOT arată în referatul cu propunerea arestării lui Locic, alături de alte 12 persoane, în cazul fraudării unor bănci, că o societate controlată de Vasile Creştin i-ar fi dat lui Marius Locic bani care ulterior ar fi fost folosiţi pentru mituirea senatorului Cătălin Voicu.

„Participaţia lui Marius Locic la activitatea infracţională a grupului constă în faptul că societatea la care era administrator, Locic Imobiliare, a fost beneficiara a mai multor sume de bani efectuate prin transfer bancar, sume ce aveau ca şi justificare facturi fictive întocmite de către membrii grupării infracţionale pentru a se putea justifica aşa zisa relaţie comercială dintre societăţile care au fost beneficiare în mod ilegal ale creditelor acordate de către BRD Grup Unirea (din contul societăţii Agrocereal a fost transferată suma de 25.000 de euro în contul lui Locic Imobiliare, bani ce ulterior au fost dovediţi că au ajuns în posesia senatorului Voicu Cătălin, pentru a fi folosiţi ca mită la magistraţii de la ICCJ, (dosar care se află în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Bucureşti)”, mai notează anchetatorii DIICOT în documentul citat.

Locic a respins aceste acuzaţii, spunând că Agrocereal nu are legătură cu fraţii Creştin, firma având o legătură cu el, ca patron. Mai mult, a spus acesta, banii de la Agrocereal au intrat în firma Locic.

Marius Locic a adăugat că se interpretează cu totul eronat. Locic a precizat că a fost avocatul fostului senator.

Locic a zis că se va ralia cu un partid care să se implice în dezvoltarea pieţei imobiliare şi care să lupte împotrva abuzurilor.

Totodată, Locic a mai spus că este greşit cu ce întâmplă cu sistemul bancar.

Numele lui Locic în afacerea fraudelor bancare este legat de un imobil din cartierul Dorobanţi pe care l-ar fi vândut la un preţ supraevaluat.

Duminică, Locic a declarat că şi astăzi imobilul este „de o mare, mare valoare”, multă lume intresându-se de achiziţionarea lui, printe care şi Gigi Becali.

Fostul senator Cătălin Voicu (PSD) şi omul de afaceri Marius Locic au fost condamnaţi de un complet de trei judecători al instanţei supreme la pedepse cu închisoarea, într-un dosar care îl priveşte şi pe fostul preşedinte al Secţiei civile din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu.

Mandatul de senator a lui Voicu s-a încheiat, astfel că instanţa competentă să-l judece în primă instanţă este Tribunalul Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...