Londra, Barcelona şi Milano, cele mai căutate oraşe pentru călătoriile românilor programate în septembrie

Românii au ales, cu precădere, Europa ca destinaţie pentru vacanţa de la finalul verii din acest an, Londra, Barcelona şi Milano fiind cele mai căutate oraşe pentru călătoriile din septembrie 2015, conform unui studiu efectuat de o agenţie de turism online, notează Agerpres.
Economica.net - mar, 28 iul. 2015, 14:25
Londra, Barcelona şi Milano, cele mai căutate oraşe pentru călătoriile românilor programate în septembrie

Vacanţele românilor se împart între oraşe europene cu istorie şi cultură bogate (48,64%) şi destinaţii de plajă (17,24%). Astfel, pentru călătoriile din septembrie, Londra rămâne, ca şi anul trecut, fruntaşa clasamentului (9,40% dintre preferinţe), urmată de Barcelona (4,36%) cu o urcare de patru locuri în top, şi Milano (3,90%). Topul oraşelor preferate de români, conform studiului eSKY.ro, e completat de Paris (3,67%), Roma (2,98%), Madrid (2,52%), Bruxelles (2,29%), Dortmund (1,83%), Dublin (1,61%) şi Larnaca (1,38%).

Pentru septembrie 2015, durata medie a vacanţei a crescut la 4 zile, de la 2 zile, cât s-a înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce tariful mediu a fost de 235 euro, faţă de 209 euro, în 2014. Cel mai mic tarif, de 40 de euro, a fost achitat de un român ce va călători din Bucureşti în Malmö, în timp ce biletul cel mai scump, în valoare de 1.131 euro, a fost rezervat de o persoană care îşi va petrece vacanţa în New York. De altfel, preferinţele călătorilor pentru zborurile companiilor low-cost, o soluţie potrivită în special pentru city-break-uri europene, s-a păstrat constantă, în timp ce zborurile companiilor aeriene de linie au fost alese în special pentru călătorii pe distanţe mai lungi, unde confortul devine necesar, se arată în studiul remis marţi AGERPRES.

Românii îşi doresc să călătorească, descoperind mari oraşe europene, faimoase pentru moştenirea culturală bogată. Printre acestea se numără Florenţa şi Pisa (Italia), Frankfurt am Main şi Koln (Germania), Liverpool şi Edinburgh (Marea Britanie), Viena (Austria), Zurich (Elveţia) şi Praga (Cehia).

Pentru relaxarea la plajă, în schimb, călătorii români au ales oraşe ca Palma de Mallorca (Spania), Napoli, Bari şi Sicilia (Italia), Salonic, Creta, Corfu şi Kos (Grecia), Larnaca (Cipru), Antalya (Turcia), Split (Croaţia), Lisabona şi Funchal (Portugalia), Luqa (Malta), Nisa (Franţa) şi Tel Aviv (Israel), de altfel, unul dintre cele mai apreciate oraşe asiatice în această perioadă.

Ca urmare a tendinţelor internaţionale în materie de descoperire a unor oraşe subestimate până acum, călătorii români îşi îndreaptă atenţia tot mai mult şi spre destinaţiile din Balcani, Scandinavia şi Ţările Baltice. Astfel, 2,07% dintre călătorii români îşi vor petrece vacanţa de la finalul verii în oraşe precum Belgrad, Stockholm şi Vilnius.

Dincolo de majoritatea care a ales Europa, 1,77% dintre români se vor aventura pe alte continente pentru această vacanţă, Statele Unite ale Americii, Singapore şi China ocupând primele locuri în topul călătoriilor transcontinentale.

Pentru rezervările hoteliere, un român a achitat, în medie, 431 de euro pentru un sejur în luna septembrie. Anul acesta, călătorii au preferat să investească în servicii hoteliere de calitate, alegând doar hoteluri de 3, 4 şi 5 stele.

Cele mai populare destinaţii în ceea ce priveşte cazarea la hotel sunt Antalya (15,79%), Praga (15,19%), Dubrovnik (10,53%), Dubai (10,53%) şi Ayia Napa (10,53%).

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către alegerea cadourilor perfecte pentru colegii de la muncă și partenerii de......
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...