Încă 25 km de autostradă. Lotul 2 din Timişoara – Lugoj s-a deschis cu 7 luni înainte de termen

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora 19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Timișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 - km 79+625.
Economica.net - mie, 23 dec. 2015, 15:02
Încă 25 km de autostradă. Lotul 2 din Timişoara - Lugoj s-a deschis cu 7 luni înainte de termen

„Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013)”, arată un comunicat al CNADNR.

Datorită „managementului riguros”, dar și datorită „obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare”, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme, spune CNADNR.

De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul Proiectare și execuție autostrada Timișoara- Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625 a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în proporţie de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

Pe lângă cei 25 de kilometri de autostradă deschişi astăzi, în 2015 au mai fost daţi în folosinţă alţi 13 kilometri de autostradă: 10 între Arad şi Pecica, şi alţi 3 de la Nădlac pana la graniţa cu Ungaria.

În acelaşi timp, în acest an au fost inchişi 22 de kilometri, între Cunţa şi Sălişte, parte din autostrada Sibiu-Orăştie. Aşadar, inaugurarea lotului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj de astăzi, cu 7 luni înaintea termenului, mai spală din ruşinea Companiei de Drumuri, care, în caz contrar, ar fi reuşit contraperformanţa de a încheia anul cu kilometri de autostradă în minus faţă de numărul de km. cu care a început anul 2015.
Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...