1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Lucrarea "Cap de ţărancă", de Grigorescu, vândută pentru 45.000 de euro, în licitaţie, la Paris

Lucrarea "Cap de ţărancă", de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată pentru 45.000 de euro, în timp ce "Cioban cu câine", un alt tablou al maestrului român, a fost vândută cu 27.000 de euro, la o licitaţie organizată miercuri, la Paris, de casa Boisgirard, din grupul Drouot.

05 apr, 2012 | Mediafax

Potrivit organizatorilor evenimentului, cele două picturi de Grigorescu au făcut parte din licitaţia "Tableaux - Ecole de Paris", desfăşurată miercuri, şi au atins cele mai mari valori dintre tablourile vândute.

Lucrarea "Cap de ţărancă" era estimată la 40.000 - 50.000 de euro, în timp ce "Ciobanul cu câine" - la 25.000 - 30.000 de euro.

Nicolae Grigorescu a pictat mai multe versiuni ale acestor tablouri, dar exemplarele scoase la vânzare de casa Boisgirard sunt dintre cele mai reuşite.

"Nicolae Grigorescu este unul dintre pictorii epocii impresioniştilor de la Barbizon - e însă unul din numeroasele nume întrucât Parisul atrăgea pe vremea aceea artişti din toată lumea. În aceste condiţii, chiar şi geniile naţionale, pictori foarte apreciaţi în ţările lor de origine, artişti de mare valoare, se pierd puţin în acest peisaj. Cu alte cuvinte, Nicolae Grigorescu este un pictor cunoscut, dar mai degrabă de specialişti, de cei care sunt interesaţi de şcoala de la Barbizon şi de ceea ce a făcut ulterior, în particular introducând impresionimul în ţara sa natală", a declarat anterior pentru RFI Christophe Zagrodzki, cel care a expertizat şi evaluat tablourile.

Lucrările lui Grigorescu au fost vândute în România şi pentru sume de peste 200.000 de euro, cea mai scumpă fiind "Fata cu mărgele roşii", adjudecată pentru 270.000 de euro, într-o licitaţie a casei Artmark din Bucureşti, anul trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO