Mădălin Roşu este noul preşedinte al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România

Mădălin Roşu, responsabil pe segmentul auto în cadrul Uniunii Naţionale a Companiilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) şi membru în boardul Omniasig, este noul preşedeinte al al noului Birou al Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), înfiinţat în baza ordonanţei 54/2016 (cea privind plafonarea tarifelor poliţelor RCA). Noua conducere a BAAR, aleasă astăzi va administra direcţia Carte Verde, pagubele pentru victimele străzii şi până la sfârşitul anului şi baza de date CEDAM.
Gabriela Ţinteanu - mar, 11 apr. 2017, 12:13
Mădălin Roşu este noul preşedinte al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România

„În data de 31 martie 2017, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a finalizat preluarea patrimoniului Fondului de Protecție a Victimelor Străzii, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 5 din OUG 54/2016. Tot de la aceasta dată, Fondul de Protecție a Victimelor Străzii își va continua practic activitatea ca Direcție în cadrul BAAR iar atribuțiile FPVS de Organism de Plată a Despăgubirilor, Organism de Compensare și Centru de Informare vor fi exercitate de BAAR în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 54/2016″, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Odată cu transferul patrimoniului FPVS către BAAR, a fost preluat și întreg personalul angajat al Fondului.

Soluționarea tuturor cererilor de despăgubire adresate inițial către FPVS va fi continuată și finalizată de către BAAR. Până la sfârşitul anului, noul BAAR va prelua şi baza de date CEDAM. În această bază de date poate fi verificată existenţa unei poliţe RCA la o anumită dată pentru un vehicul, poate fi vizualizată societatea de asigurare care a emis poliţa şi pot fi identificate prejudiciile asociate poliţelor valabile începând cu anul 2008.

Statutul asociației a fost modificat de membrii acesteia şi avizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform ordonanţei de urgenţă. Totodată, în cadrul ședintei Adunării Generale a BAAR din data de 10 aprilie 2017 au fost alese noile organe de conducere ale Biroului Asigurătorilor Auto din România, pentru un mandat de 4 ani.

Astfel, Consiliul Director BAAR va avea următoarea componență: Mădălin Roşu a fost ales președinte, din partea Omniasig VIG. Ceilalţi patru membri ai Consiliului Director al BAAR sunt: Cristian Eduard Ionescu, din partea Allianz-Țiriac Asigurări, Dan Junior Găţăianu, din partea Asirom VIG, Mihnea Traian Ștefan Tobescu, din partea Euroins România și Călin Rareș Matei, din partea Groupama Asigurări. Toate persoanele din conducerea BAAR vor fi supuse avizării ASF.
Conform legislației în vigoare B.A.A.R. se constituie ca asociație profesională a societăților de asigurare care au dreptul, în baza legii, să practice în România asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (RCA). 

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...