Magistrala 5 de metrou: Proiectarea tronsonului Eroilor – Iancului este realizată în proporție de 40%

Stadiul de realizare a lucrărilor de proiectare pentru secțiunea 2 Eroilor - Piața Iancului din Magistrala 5 de metrou este de 40%, potrivit Metrorex. De asemenea, noile trenuri Alstom urmează să circule pe secțiunea M5 din Drumul Taberei în a doua parte a anului viitor.
Anemona Andone - joi, 24 mart. 2022, 12:56
Magistrala 5 de metrou: Proiectarea tronsonului Eroilor - Iancului este realizată în proporție de 40%

Termenul de finalizare a proiectării secțiunii Eroilor – Piața Iancului este decembrie 2023, potrivit unei prezentări Metrorex la Zilele Feroviare, publicată pe forumul Metrou Ușor.

magistrala 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secțiunea 2 Eroilor – Piața Iancului va avea 5,4 kilometri de cale dublă și șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat pe 29 octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru aproape 40 de milioane de lei.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

În ceea ce privește achiziția trenurilor pentru Magistrala 5, termenul pentru punerea în funcțiune a primelor 13 trenuri este semestrul II al anului viitor.

magistrala 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul de furnizare a fost semnat pe 2 decembrie 2020 cu Alstom pentru un număr de 13 trenuri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 17 trenuri.

Contractul are o valoare de 103,24 milioane de euro, echivalentul a 490,5 milioane de lei fără T.V.A. și este finanțat din Bugetul de stat și credit de la Banca Europeană de Investiții.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Te-ar mai putea interesa și
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand este, ca și anul trecut, Mercedes-Benz....
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...