1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Mai multe capitale de pe mapamond intenţionează să elimine până în 2025 autovehiculele diesel

Autorităţile municipale din mai multe capitale de pe mapamond, printre care Paris, Atena sau Madrid, intenţionează ca până în 2025 să eliminate complet utilizarea autovehiculelor care funcţionează cu motorină, conform unui plan adoptat la summitul primarilor C40 din Ciudad de Mexico, scriu BBC News şi digitaltrends.com.

05 dec, 2016 | ECONOMICA.net

''Ambiţia noastră este clară şi am început să o punem în practică: vrem să interzicem motoarele pe motorină din oraşul nostru, asemenea oraşului Tokyo, care deja a pus în practică această măsură'', a declarat edilul şef al Parisului, Anne Hidalgo. Planul vizează eliminarea folosirii motoarelor diesel şi a poluării generate de acestea până în anul 2025.

Decizia a fost anunţată în weekendul recent încheiat la Summitul primarilor C40 desfăşurat la Ciudad de Mexico. Oraşul Tokyo a pus în aplicare această măsură încă de la începutul anului 2000, iar unele oraşe mari care au probleme serioase cu poluarea aerului, precum Paris, Bristol, Sao Paulo şi Bruxelles, au adoptat măsura suspendării complete a traficului rutier în anumite zile din lună.

În Londra se desfăşoară o campanie similară pentru a determina autoritatea municipală să adopte un plan similar, însă reprezentaţii organizaţiilor de mediu cer chiar ca acest plan să fie extins şi pentru alte zone municipale ale Marii Britanii şi mult mai repede.

În Europa, procentul maşinilor dotate cu motoare diesel a crescut de la 10% la începutul anilor 90 la circa 55% în anul 2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO