1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Imobiliare

Mallurile deschise anul acesta au atras noi retaileri internaţionali în România

Prima jumătate a acestui an a adus două noi malluri pe piaţa din România, dar şi şapte noi retaileri internaţionali. 

18 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Mallul Coresi din Braşov şi Mega Mall din Bucureşti sunt singurele centre comerciale deschise în prima jumătate a acestui an, iar atenţia retailerilor internaţionali a fost îndreptată în special către acestea. 

Noile intrări pe piaţa din România sunt Hilfiger Denim, Pupa Tween Damat şi Marks & Spencer Food, care au deschis câte un magazin în Mega Mall. Totodată, un magazin Marks & Spencer Food a mai fost deschis şi în Plaza Mall.

Alţi retaileri care au mai dechis magazine sunt Casa Convenienza, în Fashion House Outlet, Michael Kors în Galeriile The Grand - JW Marriott şi Sport Vision în City Park Mall. 

Nici retailerii deja prezenţi nu s-au lăsat mai prejos. Retailerul spaniol Inditex, care deţine brandurile Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho şi Massimo Dutti, a deschis în primele şase luni 10 noi magazine, asta după ce anul trecut nu a fost deshis niciun magazin, potrivit unui studiu al DTZ Echinox. Inditex are un total de 108 magazine deschise pe piaţa românească. 

Un alt retailer care şi-a continuat expansiunea este CCC, care a deschis şase noi magazine de încălţăminte. 

Malluri cât 430 de terenuri de fotbal 

Stocul spațiilor moderne de retail din România a depășit 3 milioane de metri pătraţi, cam cât 430 de terenuri de fotbal. 60% din acest stoc este reprezentat de centre comerciale, 25% de parcuri de retail și 15% de galerii comerciale, potrivit studiului DTZ Echinox. Rata de neocupare în proiectele dominante este sub 4%, în proiectele secundare între 10-15%, iar în cele terțiare între 20-25%.

Cât despre chiriile prime, acestea au rămas stabile în prima jumătate a anului, situându-se între 60-70 euro/ mp/ lună pentru proiectele de retail performante din București și între 20-25 euro/ mp/ lună pentru centrele dominante din orașele secundare.

Ce malluri se mai deschid

Pentru anul viitor sunt anunţate deschiderea a două noi malluri în Bucureşti. Este vorba de Parklake Plaza, dezvoltat de Sonae Sierra şi Caelum Development, dar şi Veranda de la Obor, dezvoltat de Prodplast Imobiliare, deţinută de omul de afaceri Florin Pogonaru.

În ceea ce priveşte oraşele din provincie, la Timişoara se va deschise mallul NEPI, aflat în construcţie. Alte inaugurări pentru acest an vizează extinderile NEPI la centrele City Park Constanţa, Severin Shopping Centre şi Deva Shopping Centre.  

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO