Carrefour Italia va importa mâncare românească

Carrefour Italia vrea să comercializeze produse marcă proprie realizate de români pentru magazinele din zonele în care conaţionalii noştri sunt în număr mare.
Alina Stanciu - joi, 30 mai 2013, 10:27
Carrefour Italia va importa mâncare românească

Pe rafturile magazinelor Carrefour din Italia s-ar putea lista în următoarea perioadă, sub marcă proprie, produse alimentare realizate în România. Ca urmare a cererii venite din partea clienţilor români din această ţară, Carrefour Italia este în tratative cu Carrefour România pentru a importa produsele. ” Vom demara cu Carrefour Italia un proiect pentru a distribui produse româneşti în magazinele de acolo. Acum suntem în discuţii. Există un număr mare de români care cumpără din magazinele Carrefour din Italia şi care îşi doresc produse marcă proprie din România”, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul comercial al Carrefour România. Potrivit acestuia, cel mai probabil produsele listate sub brand privat în magazinele din Italia vor fi cele tradiţionale româneşti printre care, brânza telemea, zacusca, cozonac şi miere. 

Potenţial şi în Spania

Chiar dacă propunerea de a vinde marfă românească a venit în urmă cu aproximativ o lună din partea italienilor, directorul comercial Carrefour susţine că proiectul ar putea fi extins şi în Spania, unde există comunităţi mari de români. „Ne gândim şi la Spania care are acelaşi potenţial ca Italia. Iar Carrefour are o prezentă puternică şi pe această piaţă”, a mai declarat Ardeleanu.

Mărcile Carrefour generează 13% din cifra de afaceri

În momentul de faţă, în magazinele Carrefour din România sunt listate sub marca proprie a retailerului în jur de 1400 de referinţe, dintre cele 4.500-5000 câte există în total. Aproximativ 90% din aceste mărci sunt produse în România, retailerul lucrând cu aproximativ 500 de furnizori locali. „În ţările dezvoltate aproape 30% din vânzările retailerilor sunt generate de mărcile proprii. La noi procentul este de 8,5%, ceea ce înseamnă că în România mai avem un drum lung de străbătut pentru a acoperi această diferenţă”, a mai spus Ardeleanu. 

Mărcile proprii generează în jur de 13% din vânzările Carrefour, raportul dintre brandurile pe categoria primul preţ şi cele cu preţ mediu fiind de 70%-30%. „În 2012 faţă de 2011 creşterea pe segmentul marcă proprie a fost de 10%, o creştere pe care am înregistrat-o şi în prima parte a acestui an faţă de anul anterior. De altfel, creşterea pe acest segment a fost mai rapidă decât cea globală”, a mai spus directorul Carrefour. Retailerul listează în fiecare an în jur de 100 de produse noi sub marca proprie, cea mai dezvoltată categorie fiind cea a produselor alimentare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...