1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Manifestaţii în Franţa: Sute de persoane au ocupat pentru a treia noapte consecutiv Piaţa Republicii din Paris

Sute de manifestanţi au ocupat în noaptea de sâmbătă spre duminică Piaţa Republicii din Paris, a treia noapte consecutiv, pentru a demonstra împotriva unei reforme contestate a Codului muncii, relatează AFP.

03 apr, 2016 | ECONOMICA.net

Această mişcare spontană a apărut în urma manifestaţiilor organizate în Franţa la apelul sindicatelor, studenţilor şi elevilor de liceu care au cerut retragerea proiectului de lege privind Codul muncii prezentat de guvernul socialist francez.

În cadrul mişcării există de asemenea, sub hashtagul #NuitDebout pe reţelele sociale, şi alte revendicări politice sau sociale. Totodată, mulţi participanţi văd în această formă de protest începutul unui fenomen precum mişcarea "Occupy" care s-a extins în numeroase ţări sau cea a "Indignaţilor" din Puerta del Sol, apărută la Madrid în 2011 pentru a denunţa austeritatea şi corupţia.

Protestatarii, care dorm puţin, sunt în majoritate tineri. Unii sunt aici pentru a demonstra împotriva legii Muncii. Alţii acuză guvernul că a instituit măsuri excesive de securitate în urma atacurilor jihadiste de la Paris. Alţii denunţă "violenţele forţelor de poliţie" care au avut loc în timpul unor mitinguri organizate împotriva legii Muncii.AGERPRES

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO