1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Manolescu, MFP: Aşteptăm propuneri privind impozitul pe construcţii. Textul de lege poate fi îmbunătăţit

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal care prevede printre altele impozitarea construcţiilor speciale este în procedură de aprobare în Parlament, firmele putând face propuneri privind îmbunătăţirea actului, dacă acesta ridică probleme, potrivit secretarului de stat în MFP Dan Manolescu.

28 noi, 2013 | Mediafax

"Aşteptăm din partea dumneavoastră (a mediului de afaceri - n.r.) sugestii şi observaţii. Ordonanţa este acum în procedură de aprobare în Parlament, considerăm că se pot aduce îmbunătăţiri în primul rând în textul legii şi vom dori să facem împreună acest lucru şi să stabilim apoi prin norme alte detalii. Cred că în primul rând ar trebui în acest proces de aprobare în Parlament să fie corectate toate aceste aspecte sesizate ca fiind generatoare de probleme", a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la o conferinţă Deloitte pe teme fiscale.

El a arătat că este timp pentru a se opera corecţii înainte de plata acestui impozit, întrucât termenul de plată a fost stabilit pentru 25 mai anul viitor. Alt raţionament pentru fixarea acestui termen a fost ca firmele să aibă posibilitatea de a definitiva toate calculele şi de a evalua soldul final de la sfârşitul anului, pe care se bazează calcularea impozitului.

"Sunt convins că toată lumea îşi va face curăţenie în aceste conturi de construcţie unde sunt puse la grămadă fel de fel de lucruri care, în perioada următoare, ne aşteptăm să fie curăţate. Dacă sunt puse acolo şi n-ar trebui să fie acolo, ar trebui să fie mutate în alte conturi. Nu e nicio problemă să fie mutate dacă nu trebuia sa fie acolo de la bun început", le-a spus Manolescu reprezentanţilor companiilor.

Totodată, el a menţionat că MFP nu se va grăbi cu adoptarea normelor în acest an, pentru a lăsa timp corectării textului de lege.

Guvernul a anunţat că va introduce un impozit pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, a cărui valoare va fi de 1,5% din valoarea construcţiei.

Impozitul va fi aplicat pentru construcţii precum centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni, centrale termoelectrice şi nucleare, construcţii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste şi platforme, sonde de ţiţei, gaze şi sare, rampe de încărcare - descărcare, coşuri de fum şi turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine, infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri şi linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO