Marea Britanie: Numărul angajaţilor a înregistrat în trimestrul doi cel mai semnificativ declin din 2009

Numărul de angajaţi în Marea Britanie a înregistrat în trimestrul doi din 2020 cel mai semnificativ declin din 2009, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), chiar dacă schema masivă de protejare a locurilor de muncă încă este în vigoare, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 11 aug. 2020, 09:56
Marea Britanie: Numărul angajaţilor a înregistrat în trimestrul doi cel mai semnificativ declin din 2009

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), în perioada aprilie-iunie 2020 au fost cu 220.000 mai puţini angajaţi, în special în urma scăderii numărului lucrătorilor independenţi, scrie Agerpres.

Datele separate pentru iulie arată că numărul angajaţilor pe statele de plată ale companiilor a scăzut cu 730.000 din martie, sporind temerile privind un nivel record al şomajului. Analiştii se aşteaptă la creşterea numărului de şomeri după ce va expira schema de protejare a locurilor de muncă, la finalul lunii octombrie.

Ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, a declarat că cifrele OND demonstrează că programele guvernamentale de sprijin funcţionează dar pierderile de locuri de muncă sunt inevitabile. „Am spus clar întotdeauna că nu putem proteja fiecare loc de muncă, dar avem un plan clar d protejare, sprijinire şi creare de slujbe pentru a ne asigura că sunt speranţe pentru toţi angajaţii”, a afirmat oficialul britanic.

Rata şomajului s-a menţinut neaşteptat la 3,9% în trimestrul doi din 2020 dar cifrele reflectă creşterea numărului de persoane care renunţă să-şi caute de lucru şi care, prin urmare, nu mai sunt consideraţi şomeri, şi a celor care spun că lucrează dar nu sunt plătiţi.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca rata şomajului să crească la 4,2% în trimestrul doi din 2020. Săptămâna trecută, Banca Angliei previziona că până la finalul anului rata şomajului va ajunge la 7,5%.

Scăderea numărului lucrătorilor independenţi a înregistrat un nivel record în perioada aprilie-iunie 2020, în special în cazul angajaţilor mai în vârstă.

Numărul celor care au solicitat creditul universal – un beneficiu pentru cei care nu lucrează şi pentru cei cu salarii scăzute – a urcat la 2,689 milioane în iulie, un avans de 117% faţă de martie.

Câştigurile totale au scăzut în ritm anual cu 1,2% în trimestrul doi din 2020, cel mai sever declin din ultimii peste zece ani. Excluzând bonusurile, salariile au scăzut pentru prima dată de când se publică aceste date, respectiv 2001.

Te-ar mai putea interesa și
Altex, liderul pieței electroIT, vrea să aducă Marketplace-ul în magazinele fizice. Acum are 100 de parteneri care vând peste 300 de produse doar online
Altex, liderul pieței electroIT, vrea să aducă Marketplace-ul în magazinele fizice. Acum are 100 de parteneri care vând ...
Altex, liderul electro-IT, a extins gama de produse vândute prin Marketplace-ul lansat în urmă cu un an la peste 300, din categorii complementare electro-IT, vândute prin comercianții parteneri.......
Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic  VIDEO
Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic VIDEO
A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna, județul Călărași, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin ...
Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu sindicaliştii din Educaţie, la ora 12,00
Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu sindicaliştii din Educaţie, la ora 12,00
Premierul Nicolae Ciucă are marţi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, la ora ...
Clujenii de la We As Web continuă extinderea europeană, cu noi birouri în Marea Britanie și Germania
Clujenii de la We As Web continuă extinderea europeană, cu noi birouri în Marea Britanie și Germania
We As Web, companie de dezvoltare software în regim outsourcing din Cluj-Napoca cu afaceride 10 milioane de euro în 2022, ...