1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cu telefonul la magazin. Marii retaileri ai Europei vor investi în tehnologii de plată contactless

Anul viitor, 44% dintre cei mai mari 300 retaileri din Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și Italia vor oferi tehnologii de plată contactless în magazinele lor. Mai mult de unul din trei (35%), va investi în tehnologii noi pentru a îmbunătăți comerțul electronic și comerțul mobil, potrivit unui studiu Economist Intelligence Unit (EIU), realizat pentru MasterCard și citat de NoCash.ro.

07 oct, 2012 | | NoCash

41% dintre comercianții cu amănuntul preconizează că vor oferi puncte de vanzare mobile „in-store“, până în 2020, în timp ce 33% vor oferi chioșcuri self-service, iar 35% se vor folosi de tehnologii bazate pe locație pentru a atrage noi vânzări.

Tehnologiile de plată mobilă „vor fi în vitrină, fie prin utilizarea tehnologiei contactless (NFC, near field communication), fie folosind capacitățile geografice de poziționare pentru a oferi reduceri“.

„Până în 2020 43% dintre dintre comercianții cu amănuntul vor comunica cu clienții prin telefonul mobil, în timp ce, astăzi, telefoanele mobile sunt folosite de doar 32%“, se spun în raportul EIU, citat de No Cash.

Studiul a fost realizat în urma unui sondaj întreprins în rândul a 306 de retaileri, grupați după tip: comercianți cu amănuntul independenți, magazine, supermarket-uri, comercianți cu amănuntul de specialitate și lanțuri de retaileri. Aceștia au fost, de asemenea, grupate în funcție de mărime (venituri anuale de mai puțin de 500 de milioane de euro și mai mare de 500 de milioane de euro.

În topul retailerilor din România, rețeaua Kaufland a obţinut anul trecut cea mai mare cifră de afaceri, de 1,35 miliarde de euro, cu peste 20% mai mari decât anul anterior, potrivit estimărilor ZF.

Businessul Carrefour, acesta a crescut cu circa 5%, până la 1,184 miliarde de euro, nivel apropiat de maximul obţinut în 2008.

Afacerea Metro Cash&Carry a scăzut la 1,06 miliarde de euro, un nivel asemănător celui din 2004.

Niciunul dintre liderii topului retailerilor de la noi nu are în plan introducerea de tehnologii de plată mobilă, potrivit datelor disponibile.

Mai multe detalii în NoCash.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO