1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Mario Draghi apără măsurile de stimulare a economiei adoptate de BCE, care au ajutat la scăderea şomajului

Tinerii vor beneficia de pe urma redresării economiei zonei euro, a afirmat luni şeful Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, încercând să apere măsurile de stimulare a economiei adoptate de BCE, în faţa unui grup de studenţi din Portugalia, înaintea forumului anual al BCE care se desfăşoară în această ţară, la Sintra, transmit Reuters şi Bloomberg.

27 iun, 2017 | Agerpres

Şomajul în rândul tinerilor este în declin, deşi încă este la un nivel ridicat. Există mulţi tineri care şi-au găsit un loc de muncă datorită politicilor BCE, a declarat preşedintele BCE la o reuniune găzduită de ISEG (Lisbon School of Economics and Management).

În prezent, statele din zona euro înregistrează o creştere robustă, comparativ cu anul precedent, când expansiunea era mai fragilă şi Marea Britanie tocmai votase în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, a explicat Draghi.

Acesta le-a spus studenţilor că salută 'interesul reînnoit în rezolvarea problemei inegalităţii', iar cea mai mare sursă de inegalitate, în opinia sa, este şomajul.

Răspunzând criticilor referitoare la ratele scăzute ale dobânzilor, care îi afectează pe cei care au economii la bănci, şeful BCE a apreciat că trebuie menţinute măsurile de stimulare până când se restabileşte stabilitatea preţurilor, care indică o situaţie foarte bună a economiei, dar încă nu s-a ajuns la acest nivel.

'Recesiunile nu sunt benefice pentru nimeni, indiferent dacă se economisesc sau nu bani', a declarat Draghi.

Acesta a avertizat că sporirea inegalităţii în Europa este extrem de destabilizatoare şi trebuie contracarată cu ajutorul educaţiei, inovaţiei şi a investiţiilor în capitalul uman, în special prin crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat nemodificată dobânda de politică monetară şi programul de achiziţii de active, susţinând că inflaţia de bază nu dă semne convingătoare de redresare. Preşedintele BCE, Mario Draghi, a apreciat că există semne care arată o creştere a preţurilor în zona euro, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca BCE să îşi modifice politica monetară. 'Nu avem suficiente dovezi care să ne modifice evaluarea privind perspectiva de inflaţie şi nici nu avem suficientă încredere că inflaţia se va îndrepta spre ţinta noastră într-o manieră durabilă şi sustenabilă', a spus Draghi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO