1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Mario Monti crede că fotbalul italian ar trebui "suspendat doi sau trei ani"

 Premierul italian Mario Monti a declarat, marţi, că "fotbalul ar trebui suspendat doi sau trei ani", din cauza scandalului meciurilor trucate, "Calcioscommesse", care a zguduit Italia după arestările de luni, informează AFP.

30 mai, 2012 | Mediafax

"Oare o suspendare a acestui joc pentru doi sau trei ani nu ar fi favorabilă pentru maturitatea concetăţenilor noştri?", a declarat Monti, după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk.

"Nu sunt pe cale să fac o propunere guvernamentală, ci vorbesc de o dorinţă pentru care o resimt de mult timp în calitate de pasionat al fotbalului. Este trist când o lume care ar trebui să exprime mari valori se arată concentrată pe aspecte precum trădarea, ilegalitatea şi falsitatea", a adăugat el.

Un ordin de arestare a fost emis pe numele fostului portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, în cazul de meciuri trucate "Calcioscommesse", internaţionalul Domenico Criscito fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei şi apoi nereţinut în lotul pentru Euro.

Acesta este al treilea val de arestări, după cele din noiembrie 2011 şi aprilie 2012 şi are loc cu trei zile înainte de începerea judecării cazului de către justiţia sportivă.

Opreaţiunea "Last bet" cuprinde trei capitole, iar ancheta este condusă de Parchetul din Cremona, de cel din Bari şi de cel din Napoli. În acest caz au fost reţinuţi deja fostul internaţional Giuseppe Signori, fostul căpitan al formaţiei Atalanta Cristiano Doni sau fostul jucător al Bari Andrea Masiello.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO