1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Mark Mobius: Recompensele sunt mai ridicate decât riscurile pentru investiţiile financiare în Rusia şi Ucraina

Recompensele sunt în prezent mai ridicate decât riscurile pentru investiţiile financiare în Rusia şi Ucraina, a afirmat luni Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets Group, compania care administrează Fondul Proprietatea, într-un interviu acordat Reuters la Bucureşti.

28 apr, 2014 | Agerpres

'Chiar acum calculele noastre arată că recompensa este mai mare decât riscul în cazul investiţiilor din Rusia şi Ucraina. majoritatea activelor şi investiţiilor pe care le avem în Ucraina sunt în partea de vest, unde nu se vorbeşte limba rusă. În Rusia preţurile au coborât într-adevăr şi valoarea acţiunilor este extrem de atractivă', a declarat Mobius.

Acesta a preconizat un scenariu în care 'se ajunge la un acord între autorităţile din Rusia şi Ucraina de a opta pentru un sistem federalist, unde regiunile unde sunt vorbitori ai limbii ruse au un anumit grad de autonomie'.

Statele Unite au impus luni sancţiuni împotriva a şapte oficiali guvernamentali ruşi şi a 17 companii apropiate de preşedintele Vladimir Putin, pentru a pedepsi Moscova pentru intervenţia sa în Ucraina. Sancţiunile constau, între altele, în îngheţarea conturilor din Statele Unite şi interdicţie de călătorie în această ţară pentru persoanele şi entităţile vizate.

Templeton Emerging Markets Group deţine acţiuni în valoare de 200 milioane de dolari în Ucraina şi în valoare de 500 milioane de dolari în Rusia.

Recent, Franklin Templeton a cumpărat de pe piaţa financiară globală obligaţiuni de stat ale Ucrainei în valoare de cinci miliarde de dolari, reprezentând o cincime din totalul datoriei publice externe a ţării. În prezent, fondul de investiţii deţine obligaţiuni guvernamentale ucrainene în valoare de aproximativ 6,4 miliarde de dolari, mai mult de o treime din bondurile externe în dolari ale ţării, conform datelor Bloomberg.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii, sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO