Cum stăm după prima zi din noua relaxare: 254 vindecaţi în ultimele 24 de ore, 250 de cazuri noi – situaţia din criza COVID-19, marţi, 16.06.2020

Criza Coronavirus - 1.437 morţi. 22.415 cazuri, în total, (250 de cazuri noi, de la ultima raportare), 4.907 de cazuri active, în România. La ATI sunt internaţi 173 pacienţi. 254 de persoane au fost vindecate şi externate în ultimele 24 de ore. Au fost prelucrate 9.360 de teste în ultimele 24 de ore. Primul deces cauzat de Coronavirus în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile după primul caz semnalat oficial în ţara noastră (26 februarie 2020).
Economica.net - mar, 16 iun. 2020, 02:48
Cum stăm după prima zi din noua relaxare: 254 vindecaţi în ultimele 24 de ore, 250 de cazuri noi - situaţia din criza COVID-19, marţi, 16.06.2020

Situaţia de marţi, 16.06.2020:

250 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore.

22.415  –  total cazuri.

4.907 – cazuri active. 

La ATI sunt internați 173 de pacienți.

1.437 de morţi.

16.071  persoane au fost declarate vindecate şi externate.

254 vindecaţi în ultimele 24 de ore. 

Au fost prelucrate în total 573.638, faţă de 564.278 de teste, la precedentul interval. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 de persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Primul mort în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile după primul caz semnalat oficial în ţara noastră (26 februarie 2020).

Pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), conform Grupului de Comunicare Strategică. 

Iată cum arăta raportarea de la ora 13 din ziua de vineri, 15 mai când a fost prima zi de relaxare:

190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

16.437  – total cazuri.

La ATI sunt internați 219 de pacienți.

1.056 de morţi.

9.370 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Au fost prelucrate 294.601  de teste.

 

Noile măsuri de relaxare  de la 15 iunie

O nouă serie de măsuri de relaxare vor fi aplicate de luni pe teritoriul României, între acestea numărându-se deschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri şi cinematografelor situate în interiorul acestora, precum şi deschiderea piscinelor exterioare şi a sălilor de sport/fitness.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care propune Guvernului măsurile de relaxare care se aplică începând din 15 iunie.

Hotărârea privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual, aplicabile începând cu data de 15 iunie, precizează că se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, după caz, cu ministrul Tineretului şi Sportului, ministrul Mediului sau ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane, prevede hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Creşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Vor fi reluate activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici. În interiorul centrelor comerciale nu se permite însă activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de doi metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă, precum şi exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri şi a cinematografelor.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/ fitness, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.

Potrivit hotărârii, se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii.

De asemenea, se permite desfăşurarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school-uri pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Muncii.

Joi, în şedinţa de guvern, premierul Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobată prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...