Mega alianţă: SIF Banat Crişana va împărţi controlul SIF Muntenia cu SIF Moldova

SIF Banat Crişana a anunţat că va vinde, iar SIF Moldova  - că va cumpăra un pachet de 49% din acţiunile SAI Muntenia Invest, societatea care administrează SIF Muntenia. Restul de 51% din acţiuni sunt deţinute de SIF Banat-Crişana.
Adrian N. Ionescu - lun, 26 aug. 2013, 07:21
Mega alianţă: SIF Banat Crişana va împărţi controlul  SIF Muntenia cu SIF Moldova

SIF Moldova (SIF2) este pe cale să dea lovitura anului pe piaţa de capital intrând în schema preluării SIF Muntenia (SIF4), prin achiziţia a 49% din acţiunile firmei care o administrează pe aceasta din urmă, SAI Muntenia Invest, potrivit rapoartelor companiilor.

Grupul de investitori concentraţi în jurul Băncii Transilvania controlează toate cele trei SIF-uri.

SIF Moldova (SIF2) este controlată de grupul Banca Transilvania, respectiv de preşedintele acesteia, Horia Ciorcilă. Omul de afaceri Mihai Rotaru, se numără de asemeni, ptrintre acţionarii SIF2.

SIF Banat-Crişana (SIF1) este condusă de un apropiat al Băncii Transilvania, Dragoş Bîlteanu.

Grupul de investitori apropiaţi Băncii Transilvania vor obţine, astfrel, controlul unor pachete de acţiuni de aproape 1,5 miliarde de lei la BRD, Erste Bank şi OMV Petrom, dar şi la Banca Transilvania însăşi. Cele trei SIF-uri au active nete de 3,6 miliarde de lei, din care 1, 02 miliarde sunt ale SIF Muntenia.

Condiţiile de desfăşurare a tranzacţiei nu au fost dezvăluite, dar este de aşteptat ca, pentru pachetul respectiv de acţiuni, SIF Moldova să plătească 8,2 milioane lei, sumă apropiată de cea achitată de SIF Banat-Crişana pentru preluarea a 50,01% din titlurile Mutenia Invest, potrivit Mediafax, citată de ECONOMICA.NET.

Potrivit înţelegerii dintre SIF Banat-Crişana (SIF1) şi acţionarii Muntenia Invest, SIF1 achită 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din acţiunile Muntenia Invest, plus o componentă variabilă în funcţie de evoluţia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evoluţia activului SIF Muntenia.

SIF Moldova a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a dobândi o participaţie calificată la SAI Muntenia Invest.  Includerea în portofoliul SIF Moldova a unei societăţi de administrare a investiţiilor are ca obiectiv dezvoltarea şi restructurarea portofoliului de acţiuni“, prin „diversificarea ţintelor investiţionale, cu menţinerea unui profil mediu de risc”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de SIF Moldova Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi
Sutele de unități Dacia Spring livrate în ultimele două luni în România au schimbat clasamentul înmatriculărilor ...
McDonald’s și-a deschis al doilea restaurant din Brăila
McDonald’s și-a deschis al doilea restaurant din Brăila
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, a anunțat joi că deschide ...
Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB
Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB
Compania imobiliară Meta Estate Trust a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni și va începe anul viitor pregătiriile ...