1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Meleşcanu s-a întâlnit cu ambasadorul Kazahstanului şi cu o delegaţie a KazMunayGas, privind colaborarea în sectorul energetic

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o întrevedere cu Daulet Batraşev, ambasadorul kazah la Bucureşti, însoţit de o delegaţie a companiei KazMunayGas, discuţiile axându-se pe colaborarea în domeniul energetic, potrivit News.ro.

02 mar, 2017 | News.ro

Delegaţia companiei KazMunayGas a fost condusă de adjunctul board-ului companiei, Daniyar Berlibayev, scrie News.ro.

Teodor Meleşcanu şi ambasadorul Kazahstanului au discutat despre relaţiile economice dintre cele două ţări, în special în domeniul energetic.

"Ministrul Teodor Meleşcanu a exprimat aprecierea pentru interesul manifestat de Republica Kazahstan de a fi un partener solid pentru România în îndeplinirea obiectivului de diversificare a surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie în bazinul Mării Negre. Totodată, a punctat potenţialul Republicii Kazahstan de a deveni un furnizor important de gaze naturale în dezvoltarea de proiecte europene în domeniul energetic", informează Ministerul de Externe.

Participanţii la întrevedere au discutat şi despre activitatea companiei KazMunayGas în România. "În cadrul discuţiilor a rezultat dorinţa identificării unei soluţii reciproc avantajoase pentru continuarea activităţii companiei KazMunayGas în România, cu respectarea expresă a prevederilor legale", precizează sursa citată.

Reprezentanţii KMG International (KMGI), fostul grup Rompetrol, şi cei ai Guvernului român se vor întâlni la discuţii „în curând", pentru a ajunge la o concluzie privind sechestrul pus pe activele Petromidia de către DIICOT, declara, pe 4 februarie, pentru News.ro, Cătălin Dumitru, vicepreşedinte senior al KMG International.

În 27 iulie 2016, KazMunayGas a iniţiat proceduri legale împotriva României, după ce procurorii DIICOT au pus sub sechestru rafinăria Petromidia, întrerupând în acest fel planul de vânzare a unei participaţii de control către o companie chineză.

Conform procedurilor, după ce a înştiinţat Guvernul, compania kahază încearcă o rezolvare pe cale amiabilă, înainte de a ajunge la ICSID, cea mai importantă instituţie în ceea ce priveşte arbitrajul în domeniul investiţiilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO